anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am si eu o curiozitate.
Am facut curatenie intr-o debara si am pus mana pe niste bucati de fier, dintre care majoritatea erau in stare buna si doar cateva dinte ele ruginite. Imediat dupa ce am facut curatenie si am aruncat bucatile de fier ruginite eu m-am lovit la mana si mi s-a facut o rana nu prea mare, de vreo 2 centimetri si am pus mana pe acea rana pana sa dezinfectez cu spirt si sa imi pun un pansament. Ar trebui sa fiu ingrijorat? Ar trebui sa fac vaccin anti-tetanos daca am umblat cu fier ruginit si am pus mana pe rana respectiva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca rana s-a inchis si nu face pata rosie in jur (semn de ifectie), atunci nu trebuie sa te ingrijorezi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este cazul.

| IceRope a răspuns:

Rănile deschise nu se dezinfectează cu spirt, fiindcă acesta arde țesutul expus. Mergi la UPU.

| Hutzy95 a răspuns (pentru IceRope):

Nu e rana adâncă, e mai mult o rana la suprafață pielii, o rana de vreo 2 centimetri pe care am pus puțin spirt și un pansament, acum nu mai am nimic, m-am dat și cu cicatridina. Întrebarea mea e dacă e nevoie sa fac antitetanos de la faptul ca după ce m-am lovit am pus mana pe rană, iar cu mâinile am umblat pe metale