anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am si eu o intrebare.Am 15 ani, 65 kg, 177cm si fac sala de 4 luni,si as dori sa va intreb cate calorii,proteine,carbohidrati, grasimi ar trebui sa consum zilnic?
P.S.Am un stil de viata destul de activ!
Dati-mi niste valori estimative...si cat de cat corecte.VA MULTUMESC.DAU FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Atunci alimentatia ta ar trebui sa fie ceva gen : 60 % carbohidrati, 30 % proteine, 10 % grasimi.

Proteine cam 2 grame / kg-corp zilnic, carbohidrati 4 grame /kg-corp.

Dar sa-ti alegi carbo de calitate, altfel risti sa pui cam multa grasime.

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns (pentru DelphhiN):

Nu i-ai spus nimic, acolo nici macar nu scrie de 2 grame de proteina/kg-corp zilnic pentru masa musculara!

Nu mai da raspunsuri TAMPITE

| Cosmin86 a răspuns:

Ce obiective ai la sala? Masa musculara, slabire/definire, rezistenta?

| flaf2012 a răspuns (pentru Cosmin86):

Masa musculara....ca am facut 4 luni de slabire/definire.

| flaf2012 a răspuns (pentru DelphhiN):

Nu stiu daca observi, dar acolo scrie varsta peste 18 ani....Deci o sa imi dea complet alte rezultate.

| flaf2012 a răspuns (pentru Cosmin86):

Si care sunt carbo de calitate si care sunt aia "rai"?

| Cosmin86 a răspuns (pentru flaf2012):

Cei cu un IG ( indice glicemic ) cat mai mic ( si cei cu absorbtie lenta ). Mai exact :

https://fit4sport.wordpress.com/ce-sunt-3/carbohidratii/

Carbohidratii complecsi se gasesc in cereale și alimente cum ar fi :painea, cereale, paste, cartofi și unele legume.

Pe scurt : orez brun, paine integrala, paste din grau dur, cartofi dulci, mazare, fasole, linte, quinoa