| Alex_Lacatus_1999 a întrebat:

Salut, am si eu o întrebare aproape o lună în urmă mi am tăiat degetul de tot doar de la unghie, practic am rămas fără unghie. Există deget fals sau ceva de genul să nu se observe? Si cam cat ar costa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca iti lipseste doar unghia, atunci probabil iti va creste inapoi, dar dureaza cateva luni. Nu e bine sa acoperi zona unghiei, fiindca se poate infecta sub noua unghie. Trebuie doar pansat lejer, sa se poata aerisi zona unghiei, dar sa nu ajunga mizerie la acel loc.

Daca s-a amputat varful degetului si este lipsa, atunci varful degetului se poate acoperi cu o proteza de culoarea pielii, dar va deranja functional. Unii medici sustin ca, ciotul ramas se poate folosi mai bine fara proteza, vei putea chiar si sa simti cu varful degetului, chiar daca este scurtat.

Deci, nu pune deocamdata nimic acolo, dupa 6 luni iti va spune medicul curant ce variante posibile vor fi si care sunt mai recomandate, daca va mai fi cazul.

Multa sanatate si alta data ai grija unde-ti bagi mana!

| Alex_Lacatus_1999 explică (pentru Bula):

Da, am înțeles.
Deci degetul a fost scurtat, medicul mi-a scos si unghia ce a mai rămas și mulți mi au zis atât si medicul ca degetul nu va creste înapoi.
Mi a fost operat degetul, si după un timp a decis medicul ca trebuie scoasă ață.

| Bula a răspuns (pentru Alex_Lacatus_1999):

Te compatimesc, stiu ca este frustrant, dar te vei obisnui.
Pierderea partiala sau totala a degetelor in urma unor accidente de munca este destul de frecventa, mai ales la tamplari (dar nu numai), care nu folosesc aparatoare la masini periculoase.
Din fericire, chiar si cu 1-2 degete intregi se mai poate lucra si te vei obisnui.
Nu-ti recomand nici unghie artificiala, nici protezare, fiindca doar te va incurca, va crea probleme.

2 răspunsuri: