Nu are de ce sa-ti fie rusine, pur si simplu i-ai luat de la scoala si paduchilor le merge foarte bine in par curat.
Vorbeste cu mama ta, te va ajuta sigur, nu e nimic rusinos si nici grav, dar trebuie sa scapi de ei.
Poti merge la farmacie si cere un sampon special pentru "pediculoza capilara". Spala-te cu el, conform indicatiilor din prospect si de 2-3 ori pe zi piaptana-ti parul cu un pieptan foarte des timp de 30-40 de minute. In plus, fierbe cearsafurile si prosoapele tale, lasa toate clamele de par, agrafele, pieptanii si periile pe care le folosesti in solutie de soda caustica cateva ore si apoi spala-le bine cu o periuta de dinti pe care apoi o arunci.
Fruntea sus! Cica vei avea multi bani in viata ta.
Si eu am descoperit azi ca am paduchi si am cautat pe net si am vazut ca cei mai multi spun ca gazul este cea mai buna solutie. Si am imi gasit un fel de medicamenz sau nu stiu ce este dar spunea o fata ca trebuie sa ceri la farmacie pidex si scapi repede. Mai mult de atat numai stiu aa si cu pidex ala scapi si de lindini. Sper ca te-am ajutat. Succes si sper ca si eu sa scap repede.
Paduchii de cap (Pediculus humanus capitis) traiesc, se hranesc si se reproduc in par si scalp. Sunt niste insecte mici si fara aripi de aproximativ 2, 5 - 3, 5 mm in lungime care nu pot sa zboare sau sa sara, insa pot "hoinari" cu usurinta de la o persoana la alta.
O femela matura poate depune intre 6-8 oua (lindini) pe zi pe care le depoziteaza la baza firelor de par si aproape de sursa lor de hrana - scalpul. Prin urmare, aceste pete albicioase sunt cel mai des intalnite in spatele urechilor si la ceafa. Fiind foarte atasate de firul de par, sunt greu de indepartat si aluneca foarte greu de-a lungul firului de par (opusul matretii, care aluneca usor de-a lungul firului de par). Clocirea oualor se face timp de 7-10 zile de la depunerea lor.
Cum se raspandesc paduchii?
Deoarece paduchii nu zboara si nici nu sar, pentru a se raspandi este nevoie de un contact personal sau prin obiecte (piaptan, palarie, caciula). Cele mai frecvente infestari cu paduchi sunt intalnite in cazul scolarilor.
Simptome
Pot exista mancarimi ale scalpului, insa de cele mai multe ori nu prezinta nici un simptom. O infestatie activa de paduchi de cap poate sa fie depistata numai cercetand cu atentie parul si scalpul.
Tehnica pieptenelui umed pentru depistarea paduchilor
Este foarte eficienta in depistarea paduchilor de cap. Aplica orice balsam de par peste un pieptene pentru a-l umezi si piaptana parul in mod normal. Sterge pieptenele cu o batista si verifica daca exista oua sau paduchi. Se mai poate depista si aplicand intre dintii pieptenelui putina vata si periind parul.
Solutii
In cazul unei infestatii cu paduchi de cap este indicata folosirea unui sampon special sau a unei lotiuni, urmand exact instructiunile de utilizare. Cere sfatul unui farmacist asupra tipului de tratament ales.
Deoarece nici un tratament nu este eficient 100% este recomandata repetarea operatiunii dupa 7 zile. Poti efectua verificarea, folosind aceeasi metoda cu pieptenele umed la o saptamana dupa cea de-a doua aplicarea a tratamentului.
De retinut: nu te ingrijora de lenjeria de pat sau de haine, deoarece paduchele de cap, in afara gazdei umane, moare in cateva zile din cauza inanitiei.
Buna, si eu am avut paduchi, dar nu e nici o rusine...in doar doua zile am scapat de ei, oua si lindini.cum? am fost la o farmacie si farmacista mi-a recomandat,, DUO LP PRO Solutie ecologica anti paduchi 1 singura aplicare". Eficienta prin doar 1 singura aplicare, fara insecticide - solutia completa si rapida pentru indepartarea paduchilor. Fara substante insecticide neurotixice, elimina riscul de toleranta al paduchilor. prezinta un risc minim pentru reactii alergice. Este o lotiune fara miros, fara parfum, fara uleiuri puternic mirositoare - o solutie ecologica si eficienta intr-o singura aplicare. Dupa prima aplicare, persoana nu mai este contagioasa.
Contine:
•1 lotiune fluida
•1 pieptene fin brevetat
•1 flacon cu aplicator
•1 nota explicativa
Varsta recomandata 6 luni +
Mod de aplicare:
1. aplicarea - 5 minute - direct pe parul uscat. inainte se perie parul, se agita flaconul si se intinde pe scalp in jurul gatului, in spatele urechilor, pe frunte.
2.impregnarea - 5 minute - se maseaza scalpul pentru ca solutia sa se poata intinde pe intregul par, se lasa toata noaptea pentru o mai buna actionare a solutiei.Solutia se lasa pe par minim 8 ore.
3. eliminarea - 5 minute - samponare si pieptanarea parului cu pieptenele inclus in set. Astfel, paduchii, lindinii si ouale moarte vor fi indepartate.
Un singur tratament este suficient si poate fi folosit pe adulti si copii inca de la varsta de 6 luni.
si a functionat! am scapat de ei definitiv, dar pretul e 54 lei. DAR CREDE-MA MERITA!
Copiii sunt naravasi si extremi de curiosi. Nu trebuie sa fiti surprinsi de "minunatiile" lor sau de povestile "aventurioase" in gasca ori de o mancarime pronuntata a sclapului. Este foarte posibil ca prin locurile de joaca sa capete cativa paduchi. Cum veti elimina aceste insecte parazite vom detalia in randurile de mai jos.
Ce sunt paduchii?
Paduchii (Pediculus humanus capilis) sunt insecte parazite care se gasesc in parul si scalpul oamenilor. Infectarea scalpului cu paduchi este cunoscuta sub denumirea de pediculoza capilara.
Paduchii se dezvolta in trei forme: lindina (oul de paduche), nimfe si adulti.
Lindina (oul de paduche) este greu de observat prin par, deoarece seamana foarte bine cu matreata. Diferenta dintre cele doua fiind lindina sta lipita de firul de par. Are forma ovala si culoarea de galben-albui. Dupa aproximativ o saptamana se transforma in nimfe.
Nimfele sunt considerate o forma de paduchi imaturi. Acestea se maturizeaza cam intr-o saptamana, iar pentru a trai se hranesc cu sange.
Un paduche are forma unei seminte de susan, dar cu sase picioare si de culoare gri spre alb. La persoanele brunete, paduchii vor avea alta culoare. S-a observat ca un paduche poate trai pe scalpul uman pana la 30 de zile, hranindu-se cu sange. Daca un paduche se desprinde pe par poate trai doua zile.
Paduchii sunt raspanditi peste tot, de aceea se pot lua cu usurinta. O persoana infestata cu paduchi in contact cu alta, o poate molipsi si pe aceasta. Copii se pot contamina in timpul jocului, in autobuz spre scoala sau chiar la scoala atunci cand stau in grupuri. De asemenea, o haina, o palarie sau chiar o pamblica purtata de o persoana cu paduchi, poate transmite alteia. Este bine sa nu folositi piaptanul, peria sau alte prosoape decat cele personale. Daca stati pe un pat, perna sau pe un covor si a fost contaminat cu paduchi, riscati sa luati unul dintre aceste insecte parazitare. Paduchii nu zboara si nici nu sar. In plus, nu se iau de la animalele de companie.
Cum scapati de paduchi?
tratament paduchiPaduchii reprezinta o problema extrem de acuta si foarte frecventa pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani (mai mult a fetite decat la baieti). Cu toate ca, paduchii nu sunt periculosi, ei pot provoca mancarimea scalpului doar printr-o simpla intapatura. Scarpinarea excesiva determina inflamarea, iritarea si in cele din urma, infectarea. Trebuie sa fiti precauti, deoarece de cele mai multe ori, copii nu plang atunci cand se scarpina.
Paduchi maturi se misca extrem de repede si sunt prezenti in partile laterale ale capului si la ceafa.
1. Sampon impotriva paduchilor
Daca copilul are lindina sau oricare forma de paduchi, folositi un sampon impotriva acestora. Pentru a elimina definitv folositi un piaptan cu dintii cat mai apropiati. Insa trebuie sa aveti rabdare, deoarece acestea se gasesc (de obicei) in numar mare pe par.
O alta metoda de precautie pe care trebuie sa o aveti in vedere este de a spala imbracamintea si lenjeria cu apa fierbinte. Mai exact trebuie sa faceti "ordine" in camera copilului, spaland totul.
La copii peste un an, se adauga in sampon sase picaturi de geranium (Muscata sau Cranesbills). Aplicati pe parul uscat si acoperiti cu o folie de plastic sau cu una de dus pentru 10 minute. Clatiti cu apa calduta (este bine ca sa faceti un amestec de o cana de apa calda si doua picaturi de aceeasi esenta).
2. Tratament cu rozmarin, lamaie si arborele de ceai
Pentru copii de peste sase ani cu paduchi se realizeaza urmatorul remediu acasa.
Aveti nevoie de:
- 10 picaturi de geramium (Muscata sau Cranesbills)
- 10 picaturi de rozmarin
- 5 picaturi de lamaie
- 5 de arborele de ceai (Tea Tree)
Toate aceastea se amesteca foarte bine si apoi se adauga 50 ml ulei esential de migdale. Masati scalpul cu 10 ml cu acest amestec. Acoperiti capul cu un prosop uscat si lasati sa actioneze doua ore si apoi samponati. Clatiti cu multa apa. Dupa doua zile repetati procedeul.
3. Tratament cu maioneza impotriva paduchilor
Maioneza cumparata sau facuta acasa se aplica o cantitate generoasa direct pe scalp, masand usor. Este indicat a folosi maioneza de la radacina pe toata lungimea parului. Acoperiti apoi, parul cu o folie de plastic si apoi cu un prosop. Lasati doua ore.
Scoateti prosopul (puneti-l direct la masina de spalat la o temperatura ridicata) si folia (pe aceasta aruncati-o la gunoi). Parul se spala cu sampon pentru a elimina maioneza, se clateste si se aplica balsam. Este posibil ca parul sa ramana inca gras. Clatiti parul din nou, cu otet de mere si apoi cu apa calda.
Luati un piaptan cu dintii apropiati sau un piaptan special pentru indepartarea lindenei. Separati parul, formand niste suvite. Piptanati fiecare suvita si spalati piaptanul dupa fiecare utilizare. (Este indicat sa stergeti piaptanul si cu un prosop de hartie). Aceasta activitate poate
dura intre 30 minute si o ora, in functie ca cantitatea de par.
Procedeul se repeta a doua zi dimineata.
4. Tratament cu ulei de masline impotriva paduchilor
La fel ca in cazul tratamentului cu maioneza si tratatamentul cu ulei de masline urmeaza acelasi etape.
Facand o comparatie intre cele doua tratamente, uleiul de masline se spala mai usor decat maioneza.
5. Alte tratamente naturale
- putin suc de ceapa
- o pasta dintr-un catel de usturoi si ulei de menta se amesteca cu sampon
- ulei de nuca de cocos
- Ulei de arborele de ceai (tea tree)
Oricare dintre acestea se aplica pe scalp prin masaj. Lasati 3-4 ore, samponati si caltiti. Se poate aplica zilnic.
Precautii:
Este bine sa nu intrati in panica si sa nu alarmati copilul. Acesta se va scarpina tot mai mult producand alte efecte nedorite asupra scalpului.
Daca copilul are mai putin de doi ani, nu-i administrati medicamente contra paduchilor. Puteti sa-i eliminati usor cu mana. Curatati patutul si spalati cearceafurile.
Nu folositi sampon sau alte creme (sau orice alta combinatie) inainte de a aplica tratamentul.
NU utilizati spray-uri pentru a elimina paduchii.
Consultati mediul inainte de a utiliza vreun remediu.
Pedex. 3 zile la rand, o data pe zi. Dupa folosirea balsamului pedex, scuturati bine parul si pieptanati-l. Omoara adultul, dar nu si toate ouale, deci mare grija, dupa cateva zile, oul se transforma in adult si e posibil sa nu mai scapati prea curand. Lindenii trebuie curatati fir cu fir, si pocniti. Cearceafurile trebuie scuturate bine. Nu neaparat spalate, iar hainele nu trebuie spalate, lindenii si paduchii stau numai in par/peri. Aveti grija sa nu mai imprumutati sepci, palarii sau, din propie experienta spun, casti de par pentru bazin. Mare grija sa nu dati altor membri ai familiei sau prietenilor. Multa bafta.
Eu cand am avut mi-a dat mama mea cu gaz o data si gata.pedexu` e la pamant mai este un sampon antipaduchi cu roz pe el si ala e bun. Dupa ce te speli te piepteni cu un piepten des si cad
Buna eu prea ma descurc dar am si eu cateva sfaturi.Prima oara zi-i mamei tale. Ea te va ajuta... dupa aceea poti sa te speli cu otet si cu sare te freci bine in cap, o sa simti o usturime dar lindinele mor mai repede, dai si cu gaz daca se poate, si dac poti sa te duci la farmacie dar asta nu ar conta pentru ca nu sunt bune produsele de la farmacie, mai dati si cu un strat de maioneza in cap acopera-ti capul cu un prosop si pe urma te speli bine si de piepteni ca un pieptan cu dinti foarte desi in unele cazuri mai gasesti in cutiile cu sampon de la armacie acceste pieptenuri.
Pt a scapa de lindini pune-o pe mama ta sa te curete in cap, si cumpara-ti un pieptan des special care o sa ti le mai traga de pe firul de par! Dar cel mai ok si mai indicat ar fi sa te curete cineva in cap. Asa ai scapa mai repede! Si sa nu iti fie rusine sigur i-ai luat de la scoala, nu e vina ta . Bafta!
Buna. Si fetita mea are lindini nu stiu sigur de unde ii are dar stiu ca are. Am vb cu soacra mea si a zis sa dau cu gaz lampat, am dat-o de vreo 3 ori si nu mai are, problema e ca inca nu cad lindinele moarte trebuie sa le iau cu mana in schimb am si eu asa cred, dar m-am dat cu gaz lampant dar si cu sprei de muste si am stat cu capul acoperit ca sa fiu sigur ca mor. Oricum trebuie repetata procedura de cateva ori ca sa poti scapa de tot de ei. Cred e cel mai bun gazul lampant pentru paduchi si lindini. Oricum foloseste si sprei de muste kiltox si stai acoperita cu o caciula apoi te speli cu sampon si te clatesti cu apa cu otet. Asa am facut cu fetita mea si crede-ma ca nu mai are. Noroc
Eu am gasit la farmacie un sampon antiparazitar impotriva paduchilor si costa 15 lei.Si ouale se indeparteaza cu un pieptan des.
Nu este o rusine sa ai paduchi rusine este sa nu te cureti... Ori iti dai cu gaz in cap ori faci baie cu otet si sare ori cumperi solutie de la farmacie... Bafta
Fratele meu mai mic a avut si el probleme cu paduchi si lindini. A incercat sampoanele de la farmacie, dar fara nici un efect.
A folosit si gaz dar fara rezultate: mirosea foarte tare, il tinea jumatate de zi sau toate ziua in cap si din ce mi-a
zis doctorul iti distruge scalpul.
Doctorul i-a dat un gel foarte bun si natural pe baza de ulei 100% pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation.
Medicul zicea ca e cel mai bun tratament pentru paduchi, pentru ca nu contine chimicale si nu ii afecteaza parul sau scalpul.
Dupa cateva folosire a gelului de la Thursday Plantation a scapat paduchi.
Nepotica mea a avut probleme cu paduchi si lindini si a folosit tot produse naturale de la Thursday Plantation si a scapat de ei, il recomand. A folosit de la ei gelul anti-paduchi, balsamul si samponul. Pupici
songokussj5 întreabă:
dobrin1019 întreabă: