anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,

Am si eu o intrebare; de vreun an incoace sufar de o tulburare de vedere, mai bine zis miopie. Saptamana trecuta am fost la oftalmolog si mi-a descoperit ca am miopie cu dioptriile de -1, 25 la ambii ochi. Insa eu am varsta de 14 ani, si sper sa se "repare". As vrea sa stiu daca exista vreo modalitate de reducere, nu neaparat un tratament (desi caut), cu diferite pastile, exercitii sau ceva naturist. Sau, daca stiti, peste 6 luni cand o sa ma duc la control daca o sa imi creasca sau descreasca dioptriile.
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| adri16 a răspuns:

Il locul tau nu as mai purta ochelarii fiindca nu fac decat sa il slabeasca vederea, eu am patit-o, am inceput sa port ochelari cand avean dioptria -1, 75 si am ajun sa o am -3.
am inceput sa fac niste exercitii pentru vedere si incep sa vad mai clar. exercitiile le-am gasit pe site-ul acesta http://www.renuntalaochelari.com/ si le-am primit prin imeil,
sper sa iti corectezi vederea

2 răspunsuri:
| asdfghjklș a răspuns:

Daca nu porti ochelari sau lentile de contact medicale o sa iti slabeasca vederea.Si eu am miopie si nu trece fara sa faci nimic.Nu se poate "repara" decat cu operatie sau cu ochelari. Sper ca te-am ajutat.

| Vallentyne a răspuns:

Salut. Am si eu tot miopie de vreo 2 anni si ceva si am la okui stang -1. 75 si la dreptu mai pootin -1. 50 parca. Si matusa mea e Optician mi-a zis ca miopia Numai scade niciodata daca ii porti tot timpul ea ramane asa daca nu`i porti creste la mine de la -0. 75 a crescut l -2 aproape ca nu prea i-am purtat.winking o sa`mi fac operatie sau sa port Lentile de contact. dar am si eu tot 14 anni ca tine si sunt prea mik.happy