anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare pentru cei cei stiu si au trecut prin asta.
Daca iti scoti amigdalele dupa varsta de 14-15 ani (eu am 20, n-are relevanta asta) si aici ma refer la faptul ca dupa ce i s-a schimbat vocea persoanei respective.
Este posibil ca dupa operatie sa se schimbe vocea catusi de putin? Are vreo influenta asupra vocii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Salut,

Efecte asupra vocii doar temporare, in sensul ca nu prea poti sa vorbesti o vreme, ca si cum ai fi ragusit.
Am o cunostinta care s-a operat acum cateva saptamani de amigdalite. Vocea i-a revenit complet, este aceeasi, doar ca o mai jeneaza din cand in cand pana se vindeca complet.
Sanatate!

| TheSeventhSin a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, multumesc la fel!

5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Vocea nu este data de amigdale ci de coardele vocale...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca scoti amigdalele răcesti mai des la plămîni, amigdalele sunt o protectie in corp, ele trebuie scoase numai daca medicul constata ca sunt atit de inflamate si racesti des incit sunt un pericol pentru organism, cazuri rare desigur, altfel daca racesti odata de doua ori pe an si cu tratament i ti trece, atunci nu le scoate niciodată.

| TheSeventhSin a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Stiu ce zici, tocmai de asta trebuie sa mi le scot.
Dar eram curios daca are si alte efecte.

| Catrice a răspuns:

Depinde daca te-ai operat la domnul doctor profesor universitar sau la nea Gicu' la spitalul de cartier.