Acel metal e pivotul care face legatura intre radacina ta naturala si viitoarea coroana pe care o pui pe dinte, deci ala nu e dintele. Durerea aia pe care ai simtit-o e normala, ti-a umblat si la gingie, a scobit-o putin ca sa se potriveasca la mulaj cum trebuie, dintele din moment ce are nervul scos n-are cum sa mai doara, devine ''fara viata'', e normal sa te mai doara si dintii de langa cand iti pune lucrarea pentru ca nu esti obisnuit cu ea, simti ca te strange, ca pune presiune, dar in mod normal dupa 1-2 zile dispare orice discomfort. Problema e la estetica, ca nu se potriveste ca dimensiune cu dintii tai, ai putea discuta cu dentistul daca se mai poate ceva, poate sunt coroane provizorii astea si nu sunt cimentate definitiv, poate ti se pare tie ca sunt mai mari pentru ca ai avut dintii subtiati cu tesut distrus, discuta cu dentistul.
Nu știu dacă mi-a pus pivot, eu am văzut dinții în sine și ei sunt din metal și am văzut și dinți confecționați din ceramica și clar nu e același lucru, a dat cu ceramica pe ei și apoi le-a dat luciu, luciu care nu se prea observă și sunt super mari, îmi ies din gură daca pot sa zic așa.
Iată că se adeverește proverbul "Scumpul mai mult păgubește". Trebuia să mergi la același doctor, nu la tehnician. Doctorul trebuia sa te pună să alegi forma, culoarea, materialul, samd. Dacă nu îți place lucrarea, trebuie să îți dea jos coroana, să îți facă alta, deci alți bani, altă distracție. E normal să puna pivoți de metal, ăia susțin coroana. Probabil a făcut pivoți mari, fiind vorba de incisivi, dinții cu care muști, deci cel mai intens solicitați. Fiind mari, pivoții vor necesita mai mult material compozit să fie acoperiți, așa că tot la dinți cât lopata ajungi. Alternativa e să îți faci implant, dar și aia te costă probabil niște mii de euroi.
Păi trebuia dar eu am întrebat o pe femeie de la început daca dinții pe care mi-i face sunt din material ceramic complet, iar ea a spus că da și am mers la ea, deci pe românește m-a mințit.
Vlalslsl întreabă: