| Alexalx98 a întrebat:

am si eu o problema. Am avut prima relatie intima cu iubita mea ( prima data cu ea ), tin sa mentionez ca am folosit protectie si dupa 2 zile a inceput sa o doara cand face treaba mica, sa ii curga 2-3 picaturi de sange, o doare burta ( doar cand urineaza) si am 2 intrebari in aceasta privinta. 1. Se poate sa fi patit ceva de la relatia intima? adica am folosit protectie si nu stiu daca e din cauza asta...
2. Se poate trata? ce este de facut? ce are? si mentionez ca nu a inceput sa o doara imediat ci dupa 2, 3 zile. Ajutati-ma cat mai repede va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Probabil s-a ales cu o infectie urinara din cauza unei igiene mai proaste. In timpul actului sexual, microbii de pe organele genitale ale partenerilor pot fi impinsi in caile urinare. De aceea este extrem de important ca organele genitale si mainile sa fie foaret bine spalate imediat inainte de actul sexual si imediat dupa aceea. De asemenea, femeia trebuie sa urineze la cat mai scurt timp dupa terminarea actului sexual pentrua a spala uretra de microbi. Poate voi ati ignorat o parte din masurile astea de igiena si ea s-a ales cu o infectie. Trebuie sa mearga cat mai urgent la medicul de familie, sa ii relateze intamplarea si va primi tratament antibiotic

| CuriousStuff a răspuns:

Nu trebuie ar trebui sa fie o regula, dar de obicei la primele contacte sexuale (cel mai probabil atat din cauza lipsei de experienta cat si din cauza ca organismele voastre nu obisnuite cu asta) se pot naste infectii urinare destul de urate. Ce are ea e o infectie urinara iar pentru tratament trebuie sa mearga obligatoriu la medicul ginecolog. Sa nu inceapa sa ia antibiotice de capul ei sau la recomandarea stiu eu cui pentru ca nu o sa-i treaca nici infectia si o sa aiba pe urma si alte probleme din cauza antibioticelor.
Consult ginecologic si pe urma vedeti.

| Alexalx98 explică (pentru CuriousStuff):

Am fost azi la ginecolog cu ea si nu era ginecologul ci asistenta si ne-a spus ca cel mai probabil are nisip la rinichi si sa mergem la urolog sau ceva de genul.

| CuriousStuff a răspuns (pentru Alexalx98):

Trebuie vazuta de un medic, nu doar o asistenta.

| Alexalx98 explică (pentru CuriousStuff):

A fost la medic si a zis ca are o infectie urinara si era cu parintii ei si doctorul a intrebat-o daca a avut relatii intime si ea a zis ca nu iar doctorul i-a dat un tratament pnetru infectie urinara.

| CuriousStuff a răspuns (pentru Alexalx98):

In cabinetul medicului se intra singura, fara parinti sau altcineva, tocmai ca sa nu fie nevoie sa minti. E in regula si asa, pana la urma a primit tratament pentru ce are, dar pe viitor sa nu mai minta medicul. Oricum daca e doar ea si medicul in cabinet acele informatii nu o sa paraseasca cabinetul, medicul nu da informatii nici macar parintilor decat daca e vorba de o problema foarte serioasa si asta dupa ce convinge si pacientul ca ar fi bine sa stie si parintii de asta.