Studiile stiintifice recente au aratat ca doar doua specii bacteriene sunt necesare pentru repopularea florei bacteriene afectate: Lactobacillus si Bifidobacterium.
Surse de Lactobacillus si Bifidobacterium, adica de probiotice se gasesc in: branza, drojdia de bere, iaurt natural nepasteurizat, chefir din lapte, ceai Kombucha, muraturi, alimente fermentate in general.
Pe laga acestea, mai trebuie consumate fibre vegetale din cereale, fructe si legume, adica prebiotice, care se gasesc in special in: ceapa, praz, cicoare, andive, hrean, papadie, anghinare, sparanghel, usturoi, banane, grau integral si tarate de grau, seminte de in, sfecla roşie, gulii, miere de albine.
Salata probiotica: se amesteca intr-un blender diferite legume (varza, morcov, telina, gulii) la care se adauga ghimber, usturoi si plante aromatice (marar, patrunjel, chimen). Se indeasa bine totul intr-un borcan, dar se lasa un spatiu de 5 cm, pentru ca legumele sa aiba loc sa se ridice. Apoi, se adauga apa, o lingura cu zer (cultura de probiotice) si un varf de lingurita de zahar (ca hrana pentru cultura). In spatiul ramas liber se pun cateva foi de varza rulate si se inchide ermetic borcanul. Se lasa la fermentat 3-6 zile, la temperatura camerei (21 grade Celsius) si apoi se poate consuma. Atunci cand deschideti borcanul, compozitia tinde sa iasa afara si apar bule. Asta inseamna ca legumele sunt fermentate. Pentru a incetini procesul de fermentare, se pastreaza la frigider. Se pot pune la fermentat si fructe (mere, prune).
Clisma cu musetel si iaurt – 3 zile
Se prepara 2 litri de ceai de musetel si se lasa sa se racoreasca. Cand este caldut, se adauga 150 g iaurt natural (nepasteurizat). Se amesteca si se strecoara printr-un tifon curat. Cu acest lichid caldut se face clisma. Musetelul dezinfecteaza, iar iaurtul reface flora intestinala.
Prima zi se fac 3 clisme: dimineata, la pranz si seara. A doua zi se fac 2 clisme: la pranz si seara. A treia zi se face o singura clisma, seara. Trebuie facut astfel incat ca solutia sa fie pastrata in interior cat mai mult timp posibil. Se recomanda pozitia culcat iar clisma sa o faca altcineva. La fiecare clisma se foloseste ceai proaspat preparat. Trebuie sa aveti grija sa nu opariti iaurtul, fiindca altfel clisma nu va mai avea nici un efect.
In aceste 3 zile se mananca usor: numai paine prajita, branza de vaci, compot de fructe, legume fierte, cereale, etc. Nu se consuma rosii, cartofi, branzeturi sarate, lapte si saraturi in general, dulciuri, zahar si alcool.
Daca este necesar, aceasta cura se poate repeta peste 4 luni.
Evitati administrarea de antibiotice. Acestea se pot inlocui cu argint coloidal si/sau propolis, care nu au efecte adverse sau contraindicatii. De asemenea, ceapa si usturoiul sunt foarte bune antibiotice naturale.
Consumati cat mai des kefir (probiotice) si fibre vegetale (prebiotice), cum ar fi painea neagra.
Evitati sau inlocuiti, pe cat posibil, consumul de carne, grasimi, zahar, cafea, dulciuri sau alcool.
Consumati alimente alcaline! Bacteriile rele se dezvolta intr-un mediu acid, pe cand bacteriile bune prospera in mediul alcalin. Bafta))
Buna:)
Cred ca important ar fi sa consulti medicul de familie si sa cercetezi cauza balonarii tale.
Apoi in urma unor investigatii, v ei primi un regim/reteta/tratament corespunzator..degeaba cauti sa te tratezi dupa ureche daca nu afli cauza balonarii...
http://www.colonhelp.ro/......inala.html
O zi frumoasa sa ai:)
smaranda24 întreabă:
Yomy_Robert_1996 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: