| noescape a întrebat:

Salut, am si eu o problema ce ma macina. Duminica am fost in vizita la cineva, iar luni se pare ca a facut varicela. Vreau sa stiu daca este vreo cale sa aflu cu ceva timp inainte daca fac sau nu varicela, ma refer inainte sa am simptome si sa imi apara bubele.

P. S:acum vreo 2 ani, jumatate din colegii mei de clasa au facut varicela iar eu nu si nici inainte nu facusem nici 1 tip. Oare mai am acelasi noroc?
Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai cum afla inainte. Este posibil sa fii facut vreodata o forma asimptomatica a infectiei si de aceea sa te bucuri de imunitate. Cu putina rabdare, vei afla.

| mmary a răspuns:

Din pacate nu ai cum sa iti dai seama daca vei face varicela sau nusad dar in acest timp incerca sa dormi sa te hranesti bine pentru a ridica imunitatea corpului! si nu-ti face griji daca vei face! apar doar niste bube pe care sigur daca esti puternic/a nu le scarpina! si crede-ma e mult mai bine sa il faci acum deoarece la maturitate se manifesta din ce in ce mai gravstraight face sper ca ti-am fost de ajutor... fundapuppy dog eyes? si apropo...Craciun fericit!big hug

| ѕოiℓε01 a răspuns:

Din nefericire nu cred ca exista vreo cale prin care sa afli daca faci sau nu varicela! Chesti e ca o sa te simti rau in cazul in care faci varicela.

Varsatul de vant este o infectie virala care cauzeaza o eruptie pe suprafata pielii si pe mucoase. Eruptia apare mai intai pe fata si trunchi, intinzandu-se apoi pe aproape intreaga suprafata a corpului.
uite aici cateva simptome ale acestei boli: febra, dureri abdominale, sau chiar o senzatie usoara de greata in timpul eruptiei. Aceste simptome dureaza 3 pana la 5 zile iar febra nu depaseste 39, 4 grade Celsius.In general, varsatul de vant este o boala usoara. Sper sa nu faci varicela! Sarbatori fericite!