Incearca sa te culci seara mai devreme, pe la 21.Pe la 20 poti sa faci o baie calda si sa bei o cana cu lapte cald. Dupa, te pui in pat si incepi sa inveti putin.Invatatul este foarte eficient chiar seara, inainte de culcare.
De asemenea, trebuie sa eviti sa stai pe telefon/calculator cu o ora si jumatate inainte de culcare.Nu mai dormi in timpul zilei si fa-ti temele chiar dupa ce vii de la scoala(si dupa ce mananci).
In plus, bea multa apa si mananca sanatos pentru ca ajuta la reducerea oboselii.
Sper ca te-am ajutat.Succes!
Multumesc pentru raspuns
Si eu sunt a 12-a... dimineata imi vine sa arunc alarma pe geam. Cand ajung la liceu deja ma trezesc si sunt activ la ore, insa dupa amiaza cand ma intorc acasa fara o cafea nu pot face temele sau sa invat din cauza ca sunt obosit.
Daca vrei sa inveti cu adevarat cauta ti o motivatie puternica. Eu am avut pe primul semestru, insa am pierdut-o acum si imi caut alta. Momentan vreau sa ma inchid in mine pentru a fi mai productiv cu materia de bac
Si eu sunt a doispea si ma confrunt adesea cu problema asta. Consider ca problema e modul cum e structurat programul zilnic, incepand de la cel de scoala pana la cel de acasa. Nu e niciodata placut sa te trezesti dimineata la 6-7 pentru ca ai ore de la 8, ajungi la scoala si ce observi? Din 6 ore cate ai, doar la 2 faci efectiv ceva pentru ca e vorba ori de o materie de bac, ori de una din care dai admitere la facultate. Sa fiu sincera, de ceva vreme suntem tinuti degeaba la orele care nu au niciun rost, in loc sa avem orarul putin mai liber. Acasa vii extenuat pentru ca ti-ai consumat energia pe orarul acela nasol, deci e normal sa adormi imediat ce te pui in pat.
Sfatul meu: daca ai ore in care proful nu face nimic, scoate-ti o carte de bac/admitere/altceva si concentreaza-te pe aia, macar asa stii ca nu te-ai trezit la prima ora degeaba. Acasa incearca sa dormi dupa ce mananci, iar apoi te poti ocupa de studiu. Seara, daca obosesti si nu vrei sa te culci iar, uita-te la un serial sau ceva. Asa vad eu un program mai organizat.
Insa, repet, oboseala asta excesiva e frecventa printre cei ca noi.
Esti o fata desteapta si simpatica, imi placi.
Deci eu gandesc in acelasi mod, eu dau bacul la 3 materii dar vin la scoala pentru alte 12 sau cate sunt (sincer sa fiu nici nu m-a interesat cate ore avem pentru ca sunt inutile)
Ar trebui sa avem doar acele 3 ore la care chiar dam bacul nu atatea ore inutile pe care nu o sa le folosesti oricum niciodata.