| Heee a întrebat:

Salut,am și eu o problemă îmi bate inima foarte repede am făcut holter ECG și am avut 140 bpm iar cardiologul mi-a recomandat să fac sport în fiecare zi am avut 126 extrasistole supraventriculare din care 124 izolate și 1 cuplate aș vrea să știu de ce mi-a recomandat sport sau sală am 17 ani și mie să nu am inima mărită?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei, cand inima se mareste patologic, frecventa cardiaca scade (o inima mare si slaba bate mai incet si mai rar decat una sanatoasa).
Tu ai o tahicardie sinusala cu extrasistole ventriculare, care adesea la tineri este functionala, adica este data de un regim nesanatos de viata. Poate cardiologul a identificat faptul ca tu nu faci suficient efort fizic pentru varsta ta (doua ore de efort fizic intens pe zi) si ti-a recomandat sa iti corectezi regimul de viata, ceea ce in timp va duce si la rezolvarea problemei.