Vitaminele sau creatina nu pot sa iti impiedice cresterea, din contra, iti stimuleaza cresterea. Ceea ce te poate impidica din crestere insa, sunt exercitiile care pun presiune pe coloana, ca de exemplu genoflexiunile cu greutati. Evita-le daca vrei sa mai cresti. Incearca sa faci exercitii din pozitia atarnand la bara, ca de exemplu tractiuni pentru biceps sau pentru spate. Dupa ce termini sala poti sa mai stai putin atarnat la bara, chiar sa incerci asta in serii de cate 1 minut. Daca vrei suplimente pentru crestere, Arginina iti poate stimula secretia de hormoni de crestere, dar nu cred ca ar trebui sa fortezi cresterea pentru ca ai doar 15 ani si de acum o sa incepi sa te inalti foarte mult. Multa bafta!
Bună.
Băieții cresc până la vârsta de 21 de ani.
Ție cine și-a recomandat aceste zise vitamine, minerale și creatină?
Numai după un consult medical dacă impunea, tu nu faci ceva de performanță.
Mergi în continuare la sală sau înot dar nu mai ingerezi minuni de astea care după ce te vei lăsa de antrenamente vei deveni un mic "monstru", te vei deforma foarte mult.
Nu volum în mușchi, ci putere în ei, da?
Pa, pa.
Si eu am exact 15 ani(tot Alex ma cheama), am 1m 75, ridic cu putin mai mult ca tine la toate(fac de 2 luni sala), dar sincer nu am bagat nimic. oricum incearca sa nu mai bagi, daca bagi si continui la 40 de ani muschii ti se fac varza, am un unchi care are 45 de ani, a facut 20 de ani sala, s-a lasat de 4 ani de sala si parca e ai facut acum. ia-ti de bani o ganja sau o bere.fiecare are un metabolism de crestere de exemplu eu acum un an aveam 1, 60 si ceva.am crescut mult in putin timp, sunt sigur ca si tu vei ajunge "mare"pe bune lasa creatina si prostiile alea ca sunt rahaturi
Acum cu inceperea liceului si cu frica dea a nu mai creste m-am lasat de sala si nu mai iau nici alte prosti.In orice caz as vrea sa ma apuc de inot am auzit ca e foarte bun pentru crestere si pune toti musci la lucru.Instructorul mia recomanda vitaminele si mineralele nu si cratina creatina am luat de vreau 3 4 ori asa de proba sa vad cum.Intructorul imi zicea ce exerciti sa fac.Ideea era ca in seara asta cand mi-am vazut prieteni asa de mari in jur de 1, 75 si 1, 83 mai speriat credeam ca din cauza sali nu voi mai creste.In plus acum 2 ani si eu avea 1, 63 iar in vacanta de vara crescusem 5 cm.
In adolescenta, organismul nu poate face si depunerii de masa musculara si cresterii in inaltime. daca faci sala, cresterea in inaltime va ramane pe locul doi si vei ramane cu 5-10 cm mai scund decat ai fi putut creste.
Asta, plus faptul ca inevitabil rinichii si ficatul tau au suferit de la creatina (are multe reactii adverse), mai ales ca ea este complet interzisa inainte de 21 de ani, au dus la ramanerea ta in urma cu inaltimea. Este normal.
Creatina am luat de 2 3 ori si luam odata pe saptamana nu cred ca ar fiputut sa-mi afecteze rinichi sau ficatul. Voi ce ziceti pai cresc sau nu?
Sigur ti-a afectat rinichii si ficatul. De la prima doza, dat fiind ca era complet interzis la varsta ta. daca ai noroc, a trecut. Daca nu, vei resimti efectele mai tarziu, cand altceva iti va afecta si mai tare aceste organe.
Eu cred ca vei mai creste. Oricum nu vei recupera ce ai pierdut in lunile astea, dar vei creste cat mai aveai tu de crescut in anii urmatori. Ai 15 ani, ar trebui sa mai cresti inca 2-3 ani destul de intens si inca cativa mai lent, adica ai sanse sa depasesti 1, 75 m si chiar sa ajungi pe la 1, 80. Inotul este foarte bun si recomandat la varsta ta.
La 15 ani este cel mai bine sa faci sport si sa mananci sanatos, un aport de vitamine si minerale este ok, dar nu cred ca ai nevoie de creatina deocamdata. www.suplimente-naturiste.com
Am si eu 15 ani si ridic la piept 55 kg. Fac polo, mi s-a zis ca daca ridici la piept ramai scurt in brate.Am nevoie pentru sportul care il fac de maini lungi si nu as vrea sa imi para rau mai tarziu. Ce exerciti ramai mic de la ele? Ce pot sa fac sa ajunc la o inaltime de peste 1, 90cm ma intind la bara in fiecare zi am inaltime acum de 1, 76cm