| boboletzu a întrebat:

Salut.Am si eu o problema:Nu ma pot opri din mancat dulciuri...sunt dependent de dulciuri, inainte imi trecea pofta de la varza sau mere.Acum nici macar capsunile nu imi amelioreaza pofta de dulciuri.Mama zice ca nu e bine ce fac, inca nu am diabet si sper sa nu fac.Cum pot sa scap de pofta asta de dulciuri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Ai facut analizele sa fii sigur ca n-ai diabet? Dimineata o cana cu lapte, o lingurita miere si cateva bucatele mici rupte dintr-un baton de scortisoara ( muiate in laptele fierbinte apoi le mananci ). Apoi cand iti mai e pofta de dulce iei o lingurita de miere sau fructe crude. In loc de sucuri bei ceai. Vezi cum te simti in doua saptamani - in care renunti la ciocolata, suc si prajituri.

7 răspunsuri:
| yellowgreen a răspuns:

Pastilele cu crom scad pofat de dulciuri. Insa ar fi bine sa iti faci si niste analize de sange, e posibil sa ai glicemia foarte scazuta.

| gabriela a răspuns:

Fructe, fructe si autocontrol! Numai tu te poti ajuta! Succes

Abh
| Abh a răspuns:

Numerosi oameni au o pofta nestapanita pentru dulciuri si din acest motiv considera ca este dificil sa-si controleze greutatea. Un deficit de crom explica nevoia nestapanita de a consuma dulciuri, atat timp cat se stie, corpul are nevoie de crom pentru a asigura trecerea glucidelor din circulatie in celulele organismului, unde zaharul este transformat in energie. Daca ai un deficit de crom, un element esential care se gaseste in drojdia de bere, organe, ciuperci, alune si crustacee, glucoza tinde sa ramana in sange in loc sa ajunga in celule.

| boboletzu explică:

Da sigur nu am diabet...

| boboletzu explică:

Faza e ca ultima data cand am facut analize, nu mi-a venit sa cred, aveam doar 83...

| boboletzu explică:

A mers faza...nu mai mananc atat de mult...multumesc mult

| frumusyk08 a răspuns:

Mai bine te duci la doctor si iti va recomanda el ce e mai bine pentru tine.copii de aici nu au experienta