Pielea expusă la factorii exteriori, se apară prin secreție crescută de sebum, lucru care determină apariția coșurilor. Încearcă să nu le mai spargi; de câte ori apare unul, nu pui mâna pe el, ci îl dezinfectezi cu alcool medicinal și unguent de gălbenele.
Semnele inestetice roșii pe care le ai momentan, pot dispărea dacă te dai cu tinctură de propolis pe zonele respective.
Tinctura se găsește la plafar, și costă în jur de 10-15 lei, sticluța de 50ml.
Sănătate!
Buna! Imi pare rau pentru ce ti se intampla, dar cred ca am solutia.
In primul rand nu le mai stoarce. Daca faci asta o sa-ti apara si mai multe. Cosurile pot sa-ti apara din cauza alimentatiei, stresului, hormonilor, dar si a mizeriei. Daca mananci ciocolata, renunta acum la ea si incearca sa bei lapte degresat.
Daca ai foarte multe pe cap, relaxeaza-te.
Insa, inainte de toate, mergi la dermatolog SI la endocrinolog. Mult succes!
Foloseste http://www.naturaplant.ro/produse/596/Apidermin sau http://www.naturaplant.ro/produse/2491/Acneogel le gasesti la farmaci si sunt foarte buna :X
Un lucru pe care vreau sa-l punctez inainte de a-mi incepe,practic,raspunsul:alimentatia nu are nici-o legatura cu aparitia cosurilor,cauza aparitiei acestora,in cazul de fata,sunt dereglarile hormonale ce au loc in aceasta perioada.
Semnele ramase in urma cosurilor vor trece de la sine,fara a face ceva anume. Daca-ti doresti sa grabesti putin vindecarea lor,in schimb,poti face zilnic masaj local cu crema de galbenele.
In cazul in care-ti mai apare cate un cos, cele mai eficiente tratamente naturiste sunt otetul de mere(in special pentru cosurile stoarse, intrucat grabeste vindecarea)si usturoiul.Usturoiul taie-l feliute subtiri si maseaza zonele afectate cu partea zemoasa a acestuia si lasa-l sa actioneze cat mai mult timp(cateva ore; minimum 4). Otetul se aplica pe zonele afectate si se lasa sa actioneze cat mai mult timp, exact ca in cazul usturoilui.Desi nu garantez rezoltatele, pentru cateva cosuri nu ar trebui sa fie nevoie de mai mult.Numai bine.
Piseaza aspirina tamponata cu un pic de apa ca aia ti le usuca sau daca nu incearca un doctor bun
In primul rand opreste-te din stors pentru ca asa cum ai observat si tu iti raman semne care daca sunt mari, trec doar prin scoaterea cu laser din cate stiu. Du-te la un dermatolog, el iti va da cel mai bun tratament pentru ce ai tu, din cauza ca va vedea exact ce ai pe fata. Singura recomandare pe care poti sa ti-o fac e sa incerci produsele de la La Roche-Possay, un gel de curatare si o crema tratament ceva, sunt cu apa termala, foarte naturale si dau rezultate, multe prietene si inclusiv eu o folosesc. Dar sunt cam scumpe. Oricum, cel mai si cel mai bine du-te intai la un dermatolog