| FaceN22 a întrebat:

Salut am si eu problema de un timp cateva luni mi-a aparut pe fata niste cosuri in piele dar mici ca niste pietre se vede foarte urat ce sa fac sa ma duc la dermatolog sau cosmetica?
Pe o parte mi-a ramas ca niste pete rosi de la cosuri ce sa fac sunt disperat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Categoric alege dermatologul, vei primi tratament de specialitate.

| doctoressa a răspuns:

Mergi la un medic dermatolog pentru consultatie si tratament.
http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-pete-pe-piele

| Sabrine a răspuns:

Iti recomand sa te duci la farmacie si sa ceri CUTADEN. Costa in jur de 12 lei cel mult si are o textura grasa tocmai de aceea aplic-o 2 seri la rand pe cosuri si las-o pana dimineata si iti asigur 100% ca o sa ti se usuce cosurile in maxim o saptamana. Are efect garantat!

| VladSpita a răspuns:

Exista si cateva leacuri naturale pe care le poti prepara chiar la tine acasa. Oricum, aici nu vorbim aici de cazurile foarte grave, care s-au extins foarte mult si in momentul de fata secreta puroi.

1. Uleiul de masline – Este adevarat, pare o nebunie sa pui ulei peste tenul tau plin de cosuri si gras. Motivul pentru care aceste tratamente functioneaza este ca pielea in sine, in mod natural secreta ulei, deci uleiul in sine este bun pentu piele. In momentul in care nu se mai secreta suficient ulei ai pielea uscata si trebuie ajutata si hranita. Pentru un rezultat cat mai bun toarna-ti o cantitate mica de ulei in palme si maseaza-ti fata. Lasa uleiul sa actioneze 15 minute si apoi pune-ti un prosop pe fata pentru a absorbi excesul de grasime.

2. Uleiul de ricin – Functioneaza la fel ca uleiul de masline pentru tratarea cosurilor.

3. Bicarbonatul de sodiu - Poate fi utilizat in doua modalitati diferite in tratarea cosurilor. Are doua functii: este folosit pe post de exfoliant pentru a indeparta pielea moarta si a deschide porii si substantele alcaline din bicarbonatul de sodiu omoara bacteriile care cauzeaza cosurile. Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa si maseaza-ti fata timp de un mint. Clateste-te cu apa rece si tamponeaza-te delicat cu un prosop.

4. Faina de ovaz – Nu este buna doar pentru corpul tau, ci face minuni si pentru fata ta. Faina de ovaz este bogata in vitamine care ajuta la reducerea inflamatiilor cauzate de cosuri. Pune o jumatate de cana de faina de ovaz intr-o jumatate de cana cu apa fiarta. Dupa ce compozitia s-a racit, aplic-o pe fata si maseaza-ti cu delicatete fata. Dupa doua sau trei minute indeparteaza resturile cu apa calduta.

5. Mierea este un alt ingredient care ajuta la tratarea cosurilor acasa - Cea mai simpla modalitate este sa iti faci o masca cu miere, prin masearea pielii cu acest produs. Lasa mierea sa actioneze pe fata timp de 15 – 20 de minute. Clateste-te cu apa calda.

6. Aburii – Acestia deschid porii si fac impuritatile sa iasa la suprafata. Acest tratament este recomandat in special pentru punctele negre. Fierbe intr-un vas apa in care ai pus musetel si apoi lasa-o sa se raceasca pentru cateva minute. Stai cu capul deasupra vasului, cu un prosop pe cap timp de zece minute. Dupa aceea poti indeparta prosopul si te poti clati cu apa calduta.

7. Otetul de mere – In acest caz este extrem de important sa nu ai rani deschise sau cosuri suprainfectate. Amesteca o parte de otet de mere cu trei parti de apa. Sterge-te pe fata cu acesasta solutie, cu ajutorul unui buretel de bumbac.
Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.

Cartof crud

Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Fulgi de ovăz

Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă. Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Gălbenuş de ou

Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Mere cu miere

Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu

Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri.

Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă

Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare

Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir

Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai

Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete

Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
Acneea este cea mai comuna afectiune cronica a pielii, care se caracterizeaza prin inflamarea glandelor sebacee si foliculilor pilosi. De regula, leziunile apar pe pielea de pe fata, gat, piept si umeri.
Potrivit studiilor, aproximativ 6 din 10 tineri cu varsta cuprinsa intre 12-14 ani sufera de acnee, iar acneea devine o afectiune tot mai jenanta odata ce tinerii incep sa se preocupe de aspectul lor.
Desi nu este o afectiune periculoasa, grava, acneea poate deveni suparatoare si poate desfigura, de exemplu, acneea severe da nastere cicatricilor permanente.

Cea mai frecventa forma de acnee este cea juvenila, care afecteaza aproximativ 80% dintre adolescenti, se vindeca singura in jurul varstei de 19 ani, fara a lasa cicatrici. Alte forma de acnee sunt acneea rozaceea se observa mai ales la femeile care au trecut de varsta de 40 ani, iar acneea neonatala care afecteaza nou-nascutul, insa nu dureaza mai mult de cateva luni.

De asemenea, exista si forme particulare de acnee:
- acneea necrotica (a fruntii),
- acneea cheloidiana (a cefei),
- acneea conglobata (intinse abcese cu fistule).

| VladSpita a răspuns:

Atunci cand esti adolescent, esti relaxat oarecum, chiar daca ai acnee, pentru ca te gandesti ca odata cu linistirea hormonilor vei scapa si de aceasta problema a pielii, atat de suparatoare. Ce te faci, insa, cand ea persista si spre maturitate, desi aparent tu nu faci nimic gresit in intretinerea pielii?

Exista cateva lucruri simple care te vor ajuta sa ai o piele mai curata, hidratata si sanatoasa, fara sa fie nevoie de un efort considerabil din partea ta, conform Hello Magazine. Iata ce este bine sa faci:

- nu iti atinge pielea de pe fata pe durata zilei, mai ales zonele afectate de acnee. Daca iti iriti cosurile, ele pot sa se infecteze si mai rau si apoi sa ramana cicatrice.

- incearca sa bei minim 2 litri de apa plata pe zi, acesta fiind lichidul care te hidrateaza cel mai bine, astfel incat porii sa nu se infunde;

- evita consumul in exces al unor alimente precum ciocolata, nucile, mancarea prajita, carnatii, sucurile, cafeaua si produsele lactate;

- curatarea pielii este esentiala, dar ai totusi grija sa nu exagerezi. E suficient sa-ti speli fata dimineata si seara; daca exagerezi echilibrul epidermei se strica;

- daca ai piele grasa, nu inseamna ca nu trebuie sa te hidratezi. Din contra, acest tip de ingrijire este esential pentru orice persoana. Trebuie doar sa iti alegi produsele adecvate;

- incearca sa iti tii parul departe de fata, caci va irita pielea si va agrava acneea deja existenta;

- daca ai o eruptie grava si vrei sa iti... mai mult

| qElena a răspuns:

Hmm, păi mai întâi încearcă să te speli mai des pe față și să mănânci sănătos pentru că ajută. Iar dacă timp de 1 săpt. nu dispar, du-te la dermatolog.



Fundițăă? happy

| FaceN22 explică:

Am fost la farmacie si mi-a dat o crema naturala la 20 Lei si un sapun la 5 lei de castraveti pentru curatare.