| Dagger a întrebat:

Salut, am tinitus de aproape 2 luni. Care ati avut acest tiut în ureche va trecut? Sau exista ceva șansă să treacă în timp sa nu tiuie asa tare.
Am acest țiuit din cauza unui majorat, din aceea seara aud tiuitul. Dau funda celor care ma pot ajuta. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand: trebuie gasita cauza tiuitului din urechi.
Acesta se poate face doar prin examinare ORL + audiograma.
Tratamentul se va stabili in urma investigatiilor.

| Dagger explică (pentru Bula):

Am făcut o audiograma si au spus ca e auz normal.

| Bula a răspuns (pentru Dagger):

Medicul ORL iti poate spune ce sa faci.
Eu recomand mediu silentios, muzica lenta de relaxare, odihna.
Normal, in cateva saptamani dispare tiuitul, dar trebuie sa eviti zgomotele puternice, mai ales pe cele indelungate!

| Dagger explică (pentru Bula):

Speram că va trece, în aceste aproape 2 luni am evitat complet muzica și zgomotul. Plus că atunci când e silențios în camera simt ca tiuie foarte tare, e ca și cum ți ai pune tu niște câști și ai pune un tiut la maxim.
Bine ar fi sa treacă.

| Bula a răspuns (pentru Dagger):

Efectul muzicii tari de la petrecere. happy

Răspuns utilizator avertizat
| helpforyou a răspuns:

Tinitusul este un simptom care se caracterizează prin auzul unui sunet neobișnuit în urechi, care poate fi continuu sau intermitent. Poate fi un sunet foarte înalt sau un zgomot de vâjtie și poate fi auzit de către o singură persoană sau de către ambele urechi.

Există mai multe cauze posibile pentru tinitus, inclusiv probleme cu urechile sau cu nervul auditiv, probleme de tensiune arterială, probleme de circulație, stres sau consumul excesiv de alcool sau droguri. În cazul dvs., tinitusul poate fi rezultatul unui eveniment stresant, care a cauzat un declanșator temporar.

Există unele măsuri pe care le puteți lua acasă pentru a încerca să ameliorați tinitusul:

1. Reduceți zgomotul: Excesul de zgomot poate agrava tinitusul. Încercați să vă feriți de zgomote puternice și să utilizați căști sau căști de protecție auditivă atunci când sunteți expus la zgomote puternice.

2. Evitați substanțele care pot agrava tinitusul: Consumul excesiv de alcool sau cafea poate agrava tinitusul. De asemenea, anumite medicamente, cum ar fi medicamentele pentru hipertensiune arterială sau antiinflamatoarele, pot contribui la tinitus. Discutați cu medicul dvs. dacă credeți că un medicament pe care îl luați poate fi cauza tinitusului dvs.

3. Practicați tehnici de relaxare: Stresul și anxietatea pot agrava tinitusul. Puteți încerca tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga, pentru a vă ajuta să vă relaxați și să gestionați tinitusul.

4. Folosiți terapia sonoră: Terapia sonoră implică ascultarea unor sunete specifice, cum ar fi sunetele naturii sau muzica, pentru a acoperi sau a diminua tinitusul. Puteți încerca să utilizați aplicații sau dispozitive de terapie sonoră pentru a vă ajuta să vă relaxați și să reduceți tinitusul.

Este important să discutați cu medicul dvs. înainte de a începe orice tratament sau remedii pentru tinitus. Este posibil să aveți nevoie de evaluarea unui specialist în auz pentru a determina cauza tinitusului și pentru a vă recomanda tratamente adecvate.

| Fantaspirit a răspuns:

Sa produs o trauma la nivelul timpanului nu prea mai ai ce sa faci,din cate știu și știu destul de bine adică sunt documentat tinitus nu se poate vindeca,adică tipul acesta de tinitus provocat de o trauma sonora,tratament nu se prescrie decât cel standart,tinitus nu este o boala,este un simptom,dar în cazul de față nici măcar un simptom al unei boli nu este ci o trauma sonora,tot ce poți să faci este sa te obișnuiești cu el,sunt sigur că așa îți va spune și medicii. Tinitus nu creste in intensitate așa că poți sta liniștit că nu se va agrava,nu îți va pune viața în pericol,te afectează psihic doar daca contemplezi prea mult cu acest lucru fiindcă creierul îl poate înțelege efectiv ca pe un pericol,dar nu e nici un pericol după un timp te vei obișnui și vei ignora. Sincer cunosc și nu au scăpat de tinitus cu nici un tratament,tot aceeași cauză trauma sonora,unii de la căști au rămas cu tinitus au ascultat pe perioade lungi și cu volumul la maxim căști cu dopuri,ascultă și în timp ce dormea așa de isteți erau. Tot ce poți să faci este sa te ferești de zgomote puternice,de multa galagie,sa asculți muzică cu volumul coborât, de regulă tinitus cauzează și o sensibilitate mare la unele sunete, parca hiperacuzie se numește afecțiunea ce vine la pachet cu tinitus.
Poți sta liniștit că nu e nimic grav, multi se confruntă cu așa ceva, unii nici după 25 de ani nu au găsit leacul sa scape de acele acufene

| StanVica a răspuns:

Salut,ai scăpat de acel zgomot? Am și eu problema asta de 3 luni aproape în urma expunerii la un mediu zgomotos

| Dagger explică (pentru StanVica):

Salut, nu am scăpat dar nu se mai aude asa tare, m-am obișnuit cu el. Am fost la orl am făcut și RMN cranio cerebral nativ e ok totul. Sunetul nu e de la urechi, ci de la creier, e pe baza de nervi.

| StanVica a răspuns (pentru Dagger):

Da,are legătură cu conexiunea dintre creier și ureche neuosenzorial.Ai urmat totuși un tratament în tot acest timp? eu incerc cu o soluție pe e bază de ginkgo biloba și vitamine din grupul b, totuși să încerc ceva. Poate scade și la mine din intensitate cu timpul și la fel să mă obișnuiesc cu el că e groaznic simt că nu m ai sunt in stare de nimic, noaptea cel mai greu