| crisseu a întrebat:

Am varsat de vant de 4 zile, si in primele 2 zile am iesit din casa pentru a ma duce sa-mi rezolv cateva treburi pe la facultate. Este oare vreo problema ca am iesit din casa in primele 2 zile...adica pot sa fac vreo complicatie sau ceva? Am 23 de ani si am facut pentru a 2-a oara varsat de vant!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SimoDR a răspuns:

Nu este o problema, oricum se impune un control medical la primele simptome. Si stim ca nu toata lumea cheama medicul acasa. Dar, ar fi recomandabil ca in urmatoarele 2 saptamani sa incerci sa eviti iesirile afara, mai ales ca vremea este rece. Oricum, in perioada de incubare, atunci cand nu stiai ca o sa erupa varsatul, banuiesc ca ai fost in colectivitate, deci...ai fost darnic! Boala este contagioasa.
La adulti este este mult mai severa decat la copii. Virusul o sa il pastrezi toata viata si, nu iti doresc, dar exista pericolul ca la o scadere a imunitatii sa declanseze zona zoster. Ai facut de doua ori, probabil prima oara, in copilarie, a fost varsatul mic, acum e cel mare. Il recunosti dupa pustulele formate, tu sau cei ce te-ai vazut cand ai avut prima data. Iti doresc sanatate.

1 răspuns:
| TheBlueExorcist a răspuns:

Pai daca e a doua oara cand ai varsat de vant poate nu vei avea probleme, dar, si eu am avut si mi-a spus doctorul sa nu ies afara deloc pentru ca bubitele alea pot intra in corp, pot ajunge la ficat sau ceva de genul asta. Nu vreau sa te sperii, nici eu nu mai sunt asa de sigura, a trecut ceva vreme de atunci, dar totusi te sfatuiesc sa mergi la o consultatie, ai grija de tine:*