| eumisu a întrebat:

Salut, am varsta de 15jum! Am o problema cand citesc de la distanta parca se amesteca randurile si nu pot citi calumea asta se intampla doar la pc si televizor si uneori la tabla la scoala? Oare am miopie? Nu vreau sa fac control ca nu am chef sa port ochelari... ce ziceti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AlexandraEpureanu a răspuns:

Daca nu vezi clar la distanta, dar nu ai probleme la apropiere, este aproape sigur vorba de miopie.

Acum tu poti sa mai tragi de timp si sa nu mergi la un control, dar nu o sa rezolvi nimic - in cazul miopiei dioptriile au tendinta de a creste si vei ajunge sa vezi tot mai prost (trust me, been there, done that).

Sa stii ca nu e chiar asa un capat de tara sa porti ochelari, mai ales ca probabil nu vei avea dioptrii prea mari si nu vei fi nevoit sa-i porti tot timpul, ci doar cand ai nevoie.

3 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Da, cel mai probabil este miopie. Va trebui sa mergi la un oftalmolog.
http://www.i-medic.ro/......-de-vedere

Răspuns utilizator avertizat