Salut! Am înțeles, ai fost ademenit de prietenii tai, dar noi trebuie să avem propria gândire și să fim siguri pe noi, chiar daca ei îți vor mai da, tu sa ii refuzi.Trebuie sa ai o voință puternică și să realizezi că ai nevoie de plămâni o viață întreagă, iar acum concentrează-te pe evaluarea națională la care sa iei note cat mai mari! Succes!
Daca abia dupa 2-3 zile simti "dependenta", aceea nu este dependenta. Este o modalitate de a socializa. Daca vrei sa renunti complet, evita locurile si persoanele care iti ajuta acest obicei. Cel putin pentru un timp. Anturajul te ajuta sa incepi sa fumezi, insa tu trebuie sa-ti asumi responsabilitatea si vinovatia. Nu ei sunt de vina ca fumezi. Tu esti de vina! Nimeni nu iti baga tigara pe gat.
Daca la 14 ani ai anturaje din astea dubioase... succes pe mai departe in viată copile dragă, iar parintilor tai rusine fiindca iti sunt exemplu prost si nici nu ti-au dat educatie cum trebuie.
Nu cunosc o metodã sigură pentru problema ta. Mulţi folosesc ţigãtri electronice, alţii renunţã dupã ce citesc anumite cãrţi motivaţionale sau le-a fost pusã în pericol viaţa. Dacã pãrinţii tãi ştiu cã fumezi de ce nu vorbeşti cu ei? Poate cunosc persoane care au renunţat.
Evitã sã ieşi cu prietenii tãi,, la o ţigarã`` o perioadã. Sunt toxici, la propriu.
Eu am 15 ani jumate' si fumez de 8 luni... Și o să mă las, cumpărându-mi un mod (tigara electronica)
Alte sfaturi nu iti pot da... Sorry
Deeaandreea9156 întreabă: