| panique a întrebat:

as dori sa cumpar o pereche de ochelari de soare cu protectie uv 400. sunt dispus sa cheltuiesc maximum 150 lei pe ei. si-a cumparat un prieten de curand dintr-un magazin de optica medicala si acolo preturile erau de la 250 de lei in sus. am gasit intr-un magazin specializat in vanzarea pantofilor o pereche de ochelari al caror design imi placea si care aveau o eticheta pe care scria uv400 si care costau doar 40 de lei. ar trebui sa ma incred in acea eticheta cu uv400 la pretul asta si tinand cont de natura magazinului? se poate verifica apoi care este nivelul de protectie al unor ochelari de soare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Iti dau eu la 10 lei protectie uv6000. scrie pe eticheta.

acum serios, protectie atat de mare la 40 de lei? trebuie sa ai o doaga lipsa sa crezi porcaria asta. eu am preferat sa dau 180 euro pentru o pereche de ray ban din Italia si ii am de 4 ani si nu ma dor ochii de la sticla (ca la astia ieftini ochii obosesc) si ii port foarte mult timp. am o problema care imi fac ochii sa nu aiba adaptarea normala lumina/intuneric si daca sare soarele dintre nori nu mai vad nimic cam 5-10 secunde si la volan este periculos, asa ca astia merg superb sa imi adapteze lumina corect la ochi.

revenind la subiect, in 150 ron nu cred ca gasesti ceva garantat a fi 400uv, eticheta nu zice nimic. aici e vorba de increderea pe care esti dispus sa o dai in X lucru. ochelari cu "protectii" am avut si eu de la 10 lei din obor la 150 lei ray ban falsi de pe internet, si nimic nu m-a ajutat cu problema mea, pana la astia originali. eu zic sa strangi macar pana la 250 si du-te undeva unde poti avea incredere (daca e optica medicala, nu inseamna neaparat ca si vand lucruri bune) si incearca ceva teapan, decat sa te zgarcesti la 100 ron si sa iti iei vreo teapa si ochii tai sa plateasca pretul

| neutrino a răspuns:

Nu se pot verifica in conditii private.

| AlxMihai a răspuns:

Salut incearca magazinul www.epantofi.ro/timberland.html, sunt foarte buni, eu de acolo mi-am cumparat, o zi buna!