In general medicul de familie iti da un bilet de trimitere cu analizele cele mai importante, iar cu acel bilet de trimitere poti sa te duci la o clinica, spital privat, etc. iar daca respectivii au fonduri (bani alocati de stat pentru asemenea cercetari) nu trebuie sa platesti nimic, insa e putin mai greu sa gasesti astfel de clinici, deoarece majoritatea sunt pe baza de programari (adica eu a trebuit sa imi fac o programare cu o luna in avans inainte de a-mi recolta sange, deci a trebuit sa astept destul de mult, dar daca esti dispus sa platesti, le poti face in urmatoarea zi, pentru ca de obicei analizele se fac dimineata, inainte sa mananci) Asa doar ca o precizare, analizele de sange principale, sa le zic asa costa in jur de 150-200 lei.
Si gen daca ma duc la doctorul de familie si ii cer un bilet de trimitere pentru analize, exista riscul sa trebuiasca sa dau 150-200 ron, chiar si cu o luna de asteptare?
Nu, daca toate analizele sunt decontate de CNAS si ti-ai facut programare, nu ar trebui sa platesti nimic.