| skillaT a întrebat:

As vrea sa scap de acele cearcane si vene sub ochi ( sunt foarte vizibile ). De aproape 1 an mi'au aparut acele vene sub ochi si sunt foarte urate, cum as putea sa le indepartez?
Btw, am 13 ani si sunt baiat. Astept raspunsuri va rog sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Corina a răspuns:

Din cate stiu eu, de cearcane nu se poate scapa decat prin operatie estetica. Celelalte remedii naturiste, sau creme si lotiuni cosmetice nu fac altceva decat sa le estompeze, adica sa fie mai putin vizibile. Uite, am gasit pentru tine niste site-uri interesante in acest sens si cateva remedii la indemana oricui.
http://www.topsanatate.ro/articol/mituri-false-despre-cearcane-22292.html
http://forumulroz.forumgratuit.ro/sanatate-f3/despre-cearcane-t407.htm
http://www.util21.ro/......b-ochi.htm
http://www.cearcane.ro/
http://danasb.blogspot.com/......bosii.html

3 răspunsuri:
| cornel a răspuns:

Mergi la medic

| Quiss a răspuns:

Curata un cartof, taie-l rondele si pune cate o rondea pe fiecare ochi si stai cu ele vreo 10 minute.

| Dennycool99 a răspuns:

Fa un ceai de musetel din 2 plicuri. Dupa ce fierbe, scoate plicurile, lasa-le sa se raceasca pana la o temperatura suportabila pentru piele si aplica-le pe ochi timp de 15 minute.Repeta operatia in fiecare seara.

Pe langa somnul insuficient, cearcanele mai pot semnala si o tensiune nervoasa neobisnuita, exces de amidon, lipsa vitaminei A, E sau a fierului sau chiar anumite probleme legate de glanda tiroida.
-Atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea cearcanelor, medicii nutritionisti ne recomanda o dieta alimentara formata din legume precum: spanac, urzici, ceapa verde, praz, morcovi, andive, salata verde. Consumarea acestor legume are rolul de a purifica sangele, inlaturand toxinele pe care le acumuleaza. In functie de calitatea si culoarea sangelui care iriga vasele din epiderma, cearcanele se vor deschide la culoare, devenind mai putin vizibile. In acelasi timp, incearca sa elimini din alimentatie pastele fainoase si dulciurile deoarece amidonul continut de acestea accentueaza cearcanele. Renunta de asemenea la mancarurile si bauturile prea sarate.

-Pentru estomparea cearcanelor, poti aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albastrele alternandu-le cu cele de musetel cald. Eficiente impotriva cearcanelor pot fi insa si compresele reci cu ceai de sunatoare. Pentru atenuarea cearcanelor, in zona de sub ochi mai pot fi aplicate si felii de castravete sau de cartof crud.

-Pe piata exista o serie de produse cosmetice si tratamente ce incearca ameliorarea cearcenelor si tratarea zonei sensibile din jurul ochilor. Un efect pozitiv asupra cearcanelor il au produsele ce contin vitamina K, vitamina utila pentru vasoconstrictie, sau produsele speciale ce contin ingredienti vegetali, eficienti in stimularea circulatiei limfatice deficitare din jurul ochilor.

-Miscarile pe care le faci dupa aplicarea tratamentului sau a cremei anticearcan trebuie sa contribuie la o mai buna circulatie sanguina si limfatica. Tapoteaza usor zona ajutandu-te de varful degetelor.

Teoretic, exista trei tipuri de cearcane:

1. Hiperpigmentarea: semnele hiperpigmentate sunt cercurile inchise la culoare, din jurul ochilor, intalnite adesea la femeile cu un ten mai inchis (cele din Africa, India sau descendentele latine). Acestea sunt rezultatul melaninei abundente din piele.

2. Venisoarele de culoare mov. Pe masura ce inaintam in varsta, pielea din jurul ochilor se subtiaza, permitand venelor care se afla dedesubt sa fie tot mai vizibile. Acestea sunt tipice femeilor cu pielea foarte subtire.

3. Circulatia slaba. Aceste semne de sub ochi, care apar ca urmare a unei ciculatii slabe, au tendinta sa aiba fie aspect de ''pungi '', or sa fie foarte retrase in piele; sunt cauzate de circulatia defectuoasa a sangelui la nivelul tesuturilor sau de retentia apei sub ochi. Pungile care nu se retrag in timp sunt ereditare.