| Muss a întrebat:

As vrea sa stiu, am un prieten care are muschi dar doar asa de aspect, adica mari dar pe mine ma intereseaza forta musculara, adica sa am muschii in interior formati, si tari, nu neaparat super mari si fara forta prea mare, va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| syjey a răspuns:

Mai exact ce ne rogi?

| As3ro a răspuns:

Atunci cand incepi culturismul e foarte greu sa faci antrenament de forta deoarece in primul rand nu ai forta, apoi acest tip de antrenament presupune sa te antrenezi cu greutati foarte mari si cu miscari explozive lucru foarte greu de facut pentru. un incepator care nu are nici experienta si nici dexteritatea pentru. a executa in acest mod exercitile.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand vi intaia oara la sala este sa inveti forma corecta a exercitilor, sa inveti sa simti greutatile, si abia apoi dupa cateva luni (2-6 depinde de fiecare) poti sa te gandesti la repetari fortate, negative, ciclizare etc

Acum legat de ciclizarea de care intrebai, forta - masa, cred ca aici un lucru foarte important este sa-ti stabilesti tu pe ce doresti sa te axezi cere-ti sunt prioritatile.
In antrenamentul de masa un rol foarte important il are alimentatia, atat cantitativa dar mai ales calitativa.
In antrenamentul de forta foarte importanta este genetica ta, structura ta fizica. Nu pricine poate sa faca cariera cariera in haltere sau powerlifting, asta bineinteles ca nu impiedica pe ceilalti sa urmeze un astfel de antrenament. Daca nu doresti sa te axezi pe antrenament de forta, atunci un ciclu de forta ar trebui sa dureze undeva in 4-6 saptamani repetat de 2-3 ori pe an.

| Muss explică:

Sa mi ziceti cum pot face forta musculara, nu exercitii doar pentru marirea lor, va rog.