In primele zile, elimina 500 de calorii
Este suficient sa slabesti primul kilogram, apoi iti va fi mult mai usor. Pentru inceput, elimina 500 de calorii pe zi. Daca iti este greu sa calculezi caloriile de pe etichete, fa o ora de sport pe zi. Scopul tau este sa slabesti cel putin 5 kilograme. Odata ce ai facut primul pas, urmeaza sfaturile de mai jos si continua sa faci mai multa miscare.
Cand simti nevoia sa rontai covrigei, alune sau batoane de ciocolata intre mese, inseamna ca te supara ceva, ca esti stresata sau plictisita. Chiar daca ciugulesti de foame, este bine sa renunti la acest obicei cu efecte devastatoare in timp. Nu sari peste micul dejun, manaca exact atat cat iti trebuie la mesele principale, si inlocuieste gustarile cu fructe. Cand iti este foame, poti servi jumatate de mar sau un iaurt slab cu cereale integrale.
Consuma alimente foarte sarace in grasimi
Toate alimentele semipreparate, pizza si dulciurile contin cantitati foarte mari de calorii, lipide si glucide. Trebuie sa renunti la ele din prima zi in care incepi dieta, deoarece organismul supus regimului va retine mult mai repede grasimile. Inlocuieste-le cu salate si legume, carne de peste sau de curcan. Eliminarea grasimilor inseamna si sacderea cantitatii de colesterol.
Redu portia din farfurie.
Chiar daca nu esti plinuta, dar vrei sa ai un meniu echilibrat si un tonus ridicat, trebuie sa mananci numai atat cat iti trebuie. Incearca sa reduci treptat cantitatea de mancare pe care ti-o pui in farfurie, astfel incat sa te scoli de la masa cu senzatia ca nu iti mai este foame. Redu inclusiv portia de friptura, chiar daca este facuta la gratar.
Fa multa miscare.
Activitatea fizica este aliatul de baza al acestei diete. In primul rand, gimnastica, arde caloriile, apoi te ajuta sa capeti o forma mai zvelta. Chiar daca schimbi dieta, nu renunta la bunul obicei de a face miscare. Nu trebuie sa devii sportiva, dar plimbarile lungi, pe jos sau cu bicicleta, inotul si alergarile usoare in parc elimina grasimile si iti fortifica inima. Fa miscare 30 sau 40 de minute zilnic.
Schimba-ti stilul de gatit.
Incearca sa folosesti cat mai putin ulei de floarea soarelui la gatit si schimba-l cu ulei de masline ori de cate ori poti. Gateste mai mult la aburi, pe gratar sau in tigai de teflon. Variaza alimentele cat de mult posibil si inlocuieste sucurile acidulate cu ceaiuri din plante sau sucuri, fara adaos de zahar.
elena1122 întreabă: