| cuverturaa a întrebat:

As vrea sa va pun o intrebare: eu sunt o persoana foarte sensibila plang aproape mereu cand mi se face observatie, cand ma enerve, cand iau o nota proasta sau cand ma cert cu cineva...in fine stiti ceva metode pentru a nu mai plange?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PamfleticaTotHellenne a răspuns:

Buna! Si eu incerc acelasi lucru. Asa se intampla cand esti mai timid.
Uite un exercitiu pe care te rog sa il faci zilnic, macar 10 zile. Scrie pe o foaie toate defectele tale (spre exemplu ca esti mult prea timid/a sau ca plangi din orice) iar pe cealalta parte a foii scrie opusul (sunt indraznet/a, puternic/a) si repeti toate cuvintele frumoase zilnic.
Poti citi si carti motivationale, pentru ca au si ele efecte destul de bune.
In momentul in care iti vine sa plangi, poti sa te gandesti la cu totul altceva sau sa iesi putin afara. Poti sa vorbesti cu cineva care se pricepe in domeniul asta, poti merge la psihologul scolii sau la orice alt psiholog, cred ca te ajuta mult mai bine.
Multa putere si daca ai nevoie de ceva imi poti da mesaj aici.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti o fire emotiva, sensibila cum ai spus. Trebuie sa intelegi ca iti faci rau punand totul la suflet.Incearca sa fii mai indiferenta, nu te lasa tratata urat. In plus o nota proasta, cine nu ia o nota mica? Nu e motiv de plans, te descurajezi.Trebuie sa te gandesti cum sa recuperezi.

| helpme25 a răspuns:

Asta asa e creierul tau! Trebuie sa te imbarbatezi, sa nu ei chiar totul in cosnideratie, sa mai treaca si pe alaturea. Intelegi, asta este o stare emotionala, pe care doar tu poti tratawinking

| cleo2912 a răspuns:

Si eu eram asa. Nu spun ca am trecut de tot de starea asta, dar mi-am mai revenit. Uite, asculta melodia asta si spune-mi ce parere ai, daca nu voi mai incerca :) : https://www.youtube.com/watch?v=HRqurCz4WLg daca stii engleza e si mai bine, ca vei intelege si mesajul. :*