Buna! Nu aven de ce sa radem.
Din cate am inteles, este o amigdalita. Fugi la medic. Eu din cauza unei infectii netratate am ajuns la operatie si acum din cauza amigdalitei am probleme cu articulatiile. Fugi la doctor sau macar la o farmacie!
Cel mai probabil ai amigdalita. Daca e de natura virala, nu pre ai ce ii face. Daca e bacteriana, se trateaza destul de greu. Trebuie sa mergi la doctoral de familie. Ai aici un link in care poti citi mai mult:
http://www.edumedical.ro/amigdalitele-semne-si-tratament/
Buna! Simptomatologia pe care o prezinti tu poate indica o posibila amigdalita acuta cauzata cel mai probabil din faptul ca ai consumat lichide reci( nu este singurul factor care duce la aparitia acestei afectiuni). In acest caz este nevoie de un consult medical de speciliate deoarece aceasta afectiune trebuie tratata chiar cu antibiotice in unele cazuri( atunci cand amigdalita este de tip bacterian). Cat in privinta cefaleei( dureri de cap), aparitia acesteia in cazurile de amigdalite este oarecum ''normala''. Alte simptome care pot aparea in cazul amigdalitelor sunt: febra, varsaturi, respiratie ingreunata, etc. Pana ce mergi la un consult medical de specilaitate poti lua Ibuprofen de 400 mg( este un medicament antiinflamator, antipiretic si analgezic) iar pentru calmarea durerii din gat poti lua fie Strepsils fie Tantum verde, etc. Totusi eu zic sa mergi cat mai repede la un medic!
Deeaandreea9156 întreabă: