| Shadow136o a întrebat:

Astăzi am fost la stomatolog și cred ca mi-a scos nervul la o masea... La sfârșit mi-a pus ceva alb ca o plomba. Asta s-a întâmplat la 15:30 și am sesizat ca la ora 17:45 mai am foarte putina soluție... E bine sau rau? Mi se poate întâmpla ceva? Am o gaura foarte mare în măsea pentru ca am avut o carie foarte mare și mi-a omorât sau scos nervul pentru ca ma durea măseaua la rece și cald. Acea soluție alba s-a dus. Era tratament? Vreau sa știu dacă ma va durea măseaua acum ca nu mai am mai deloc acea soluție care arata ca o plomba. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Probabil ți-a căzut plomba.
În cazul acesta ar trebui să mergi din nou la medic.

| XYZ02 a răspuns:

Sa inteleg ca nu ti-a terminat-o si ti-a cazut pansamentul?
Nu are nimic si mie acum cateva zile la fel mi s-a intamplat si cand l-am intrebat pe medicul dentist mi-a spus ca mi-a cazut doar partea de la suprafata, dar inca il am pe canal(si eu as fi spus ca mi-a cazut total, dar nici unul dintre noi nu avem cunostintele acestea)

| Shadow136o explică (pentru XYZ02):

Și... Ai avut ceva dureri? Și eu mai am în canal sa spun asa.

| XYZ02 a răspuns (pentru Shadow136o):

Nu am avut nicio durere era doar incomod pentru ca orice mancam se depunea in locul acela.

| Delcatty a răspuns:

Daca ai nervul scos nu, nu o sa mai ai dureri de la el, dar iti va afecta gingia. Nu este normal sa ai ceva ce are consistenta si rolul unei plombe disparute. Nu e normal sa ai gaura acolo daca nu ti-a scos maseaua. De-asemenea, cand se intampla asta iti da antibiotic, daca nu ai primit, si mai rau.
Ia legatura cu dentistul cand poti si evita sa mananci pe partea cu maseaua afectata.

| Shadow136o explică (pentru Delcatty):

Mi-a spus dentistul ca durerea s-ar putea sa tina vreo 3 zile... Și a spus ca dacă ma doare sa iau nurofen

| Delcatty a răspuns (pentru Shadow136o):

Nurofenul poate ajuta, da, dar mi se pare ciudat ca nu ti-a dat antibiotic sau ceva mai puternic decat ibuprofenul. Sa stii ca vorbesc din experienta, si mie mi-a cazut plomba si am patit la fel. Ma pot insela si sa fie, totusi, cum s-a zis mai sus. Mai bine vorbeste cu dentistul direct.