anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, astazi am mancat de la un prieten niste carne de porc inainte de a fi verificata si dupa am aflat ca are trichineloza... ce pot sa patesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ati preparat-o termic corect (adica minim doua ore de fierbere, astfel incat toata carnea sa ajunga macar la 90 de grade timp de minim 45 de minute), nu veti pati nimic. Daca ati preparat-o insuficient (gratar, fripturi rapide) trebuie sa te prezinti de urgenta la spital. Vei lua tratament de preventie a trichinelozei, altfel vei face boala, care este foarte grava, potential mortala si care lasa adesea sechele la supravietuitori.

| mgtow a răspuns:

Sa prinzi o toxiinfectie alimentara care o ai deja. Daca ai chef sa te simti rau acasa bine daca nu la urgente mergi.

| Adixuuu a răspuns:

Pai simptomele sunt febra si varsaturi, dar mai bine ar fi sa consulti medicul de familie pentru ca nu e ceva grav, asta se intampla destul de des in tara noastra

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Mergi cât mai curând la un control medical şi spui medicului că ai consumat carne infestată!

Vezi detalii la linkul :
http://www.medikal.ro/......ament.html

Toate cele bune.

| OnuOnulică a răspuns:

Salut

Simti cumva simptome de greturi? daca da mai bine te duci la un medic.

| SimonaCristina a răspuns:

Pentru siguranta ta du-te la medic si spune-i ca ai mancat carne infestata. Sunt teste specificesi poate se impune tratament corespunzator. Dac ai preparat corect carnea sansele sa fii infectat sunt reduse. Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E grav du-te la doctor! http://www.medikal.ro/......ament.html

| PatriciaTimis a răspuns:

Daca nu mergi la doctor poate duce la deces! Urgent trebuie sa mergi la medic!

| 1a1l12z a răspuns:

O sa mori in nopte asta daca nu mergi la urgenta

| Adriana_Toma_1955 a răspuns:

Sa-ti faci analizele, e mai sigur, eu am avut si sm ajun la spital, e rau...

| anonim_4396 explică (pentru Adriana_Toma_1955):

Si ce ti-a facut?