Varicela este o boala extrem de contagioasa produsa de virusul varicelo-zosterian. Ea se manifesta prin febra, dureri de cap si apoi apar eruptiile sub forme de bubite care apoi se umplu cu lichid si formeaza o coaja. Daca ai facut-o odata dezvolti imunitate si nu mai poti sa o faci.
Eu eram prin clasa a 5-a cand am observat ca imi aparusera niste bubite roz cu lichid in ele, ma simteam rau, adica fara chef de nimic si m-am duc la medicul de familie. Mi-a zis ca am varicela, mi-a dar o solutie si apoi m am dus acasa. N-am fost la scoala cateva zile, iar 2 nopti n-am putut dormi. A fost groaznic si in plus de asta s-au molipsit si profa cu care facea preg si sora mea de un an jumatate.
Multumesc de sfaturi!
@Dragalasul - cred ca din cauza curentului, alta data stinge lumina!
Eu am avut varsat de vant cand am fost mica. A fost o forma destul de usoara, intr-o saptamana nu am mai avut nocio buba. Sora mea a luat de la mine, insa ea a avut o forma mai agresiva. i-au iesit mai multe bube si s-au vindecat mai greu.
Deci nu este obligatoriu sa reactionezi la fel ca persoana de la care ai luat. Depinde de la organism la organism