In asemenea cazuri trebuie sunat imediat la 112.
Ca simplu "plimbator", trebuie sa stii ca, sunt mai multe cauze care pot provoca simptome asemanatoare.
Cele mai frecvente sunt: criza de epilepsie si criza de glicemie.
Pana la sosirea salvarii:
Cu o batista curata se sterge spuma de la gura pacientului si se are grija sa stea in pozitie de culcat pe spate, dar sa nu-si inghite limba!
Se pot deosebi prin strangerea puternica CU UNGHIA a varfului degetului mic a mainii pacientului timp de cateva secunde, cand tremuratul scade vizibil (in cazul EPILEPSIEI). Daca pacientul nu reactioneaza, atunci i se da o lingurita sau pliculet de zahar (de la cafea) in gura, pe limba (in caz de criza de GLICEMIE).
Epilepsia este o tulburare cronică, al cărei semn distinctiv îl reprezintă convulsiile recurente, neprovocate.
Https://www.csid.ro/......t-12678432
Cu o simpla cautare pe Google, gaseai si tu.
Am cautat dar era extrem de mult de citit
Pai si ce ai vrea? Sa-ti povestim?
Nu sa afla pe scurt ce e si cum pot sa o evit unii au inteles ce am vrut eu
Sau poate avea epilepsie ca aia provoacă convulsii. Epilepsia e o boala neurologica
Nu e lipsa de calciu sau fier si in nici un caz nu o sa te molipsesti pentru ca ai stat aproape de acea persoana.
Epilepsia este un sindrom clinic paroxistic, cronic,
cu debut si sfarsit brusc, caracterizat, in cazul crizelor majore, de pierderea cunostintei, insotita de convulsii.
Este o boala neurologica.
Nu e ca o raceala de care sa iti fie frica si vrei sa o eviti.
Pur si simplu nu se ia. Nu e contagioasa.
Cum am mai spus, este o boala neurologica. Este ereditara sau in unele cazuri se declanseaza in urma unor diveri factori cum ar fi traumatismele cranio-cerebrale etc.
Poti sa stai linistit nu o sa faci criza epileptica.
In cel mai rau caz o sa faci atac de panica daca te mai gandesti mult la asta.
Lipsa de zinc, de cupru, de magneziu,de fier, de calciu sau exces de mercurul sau aluminiul din vaccinuri de aceea este buna ora de chimie.
Amice, eu m-am dus la muncă cu un unchi vitreg 2 săptămâni și el a avut o criză de epilepsie. M-am speriat foarte tare, iar acasă am inceput să caut despre boala lui. La 2-3 zile m-a lovit o durere de cap urmând că la 2 săptămâni în care nu mai puteam de durere să fac o criză care s-a manifestat prin senzație de vomă apărută din senin, palpitații, nod în gât, amețeală puternică, o contracție puternică a mușchilor capului și o senzație de arsură pe cap și pe gât. După criză nu îmi mai simțeam membrele, tremuram tot, nu mai puteam sta în picioare, am fost dus de urgență la spital. După multe investiții și analize mi s-a spus că nu aș avea mare lucru. De atunci mă simt foarte rău în fiecare zi și am niste senzații ciudate și fac și eu niste crize, medicii spun că sunt atacuri de panică. Am plâns mult pentru că m-am tot gândit la boala asta până mi-am indus inconștient simptomele. Și totul pentru că am fost martorul unei crize epileptice ☹️ viața mea nu mai e la fel
Epilepsia este o boala neurologica. Cel mai des se manifesta prin intermediul unor convulsii care apar la un interval neregulat de timp. Cauzele pot fi de natura genetica sau problemele metabolice si structurale. Daca vrei mai multe detalii, poti cauta pe wikipedia mai multe despre epilepsie.
Sper ca te-am ajutat!
baaa3466 întreabă: