| CorleoneGyovanny a întrebat:

Salut Băieți.
De câteva ore am niște dureri în zona lombara, adică la spate jos cred ca e de la flotări, oare nu le-am făcut corect sau de ce am durerile astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| 4evergentleman a răspuns:

Poate fi sciatica

| 4evergentleman a răspuns:

Poți avea inceput de lombosciatica, nu e de la flotări.

| MarianWLF a răspuns:

Ma bucur sa aud ca faci flotari, caut amici de calisthenics laughing
Se poate da, am avut aceeasi problema, inainte de flotari incalzeste-te bine in partea de sus, gat, inchieieturi, umeri, coate, si bazin, pentru ca in flotare, daca ai pozitia corecta, bazinul il blochezi in pozitia de drept, cu presiune pe zona lombara, ai nevoie de rotiri de bazin, cat mai multe in ambele sensuri, dupa te lasi in jos bagand "capul la cutie" te prinzi cu mainile de zona din spate a gambelor si blochezi pozitia jos 10 secunde, dupa iar rotiri de bazin. Un mic truc, in pozitia de flotare, ridici "o idee" fundul si incordezi abdomenul, pentru a putea intra mai adanc in flotare, si pozitia coatelor pe langa corp, nu in afara, impingi din triceps si piept, daca nu mai poti duce repetarea, si iti cedeaza si forma dreapta a corpului, nu forta, ai nevoie de repetari corecte, fara o forma corecta risti accidentari si intinderi. Pentru orice intrebare legata de orice exercitiu cu greutatea corpului, iti stau la dispozitie.

| relian a răspuns:

Nu e de la flotari, e de la colana, ai probleme cu ceva discuri sau poate alte cartilaje ces pe acolo.
E bun sa faci o raza sau un RMN ce poti tu, dar mai bun ar fi un RMN apoi stii sigur despre ce este vorba.

| M1rc3a a răspuns:

De la flotari poate sa fie daca te.ai apucat recent de ele cam asa e la inceput, daca le executi prost, la repezeala si faci pana ce.ti crapa ficatul nu te intreba de ce oare_))

| Violleta2022 a răspuns:

Posibils a fie criza de sciatica, daca nu ai facut corect flotarile.