| Keyko a întrebat:

Ca orice adolescent am o mare problema cu cosurile. Am cheltuit enorm pe produsele de la farmacie, de la diferite firme de beauty si tot nu pot sa scap de ele. Am incercat cu aloe vera (planta) adica cu seva ei si mi-au trecut putin. Vreau si eu miste tratamente pe baza de plante, narurale. Funda pentru cel care ma ajuta! PS am acnee nodulochistica.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| RomulusMilea a răspuns:

Salut, Cel mai bine ar fi să te adresezi unui specialist, unui medic dermatolog experimentat, care să facă investigaţii complexe, să determine cauza afecţiunii tale şi apoi să îţi prescrie un tratament complex, şi de durată. Tratamentul trebuie să se refere şi la alimentaţie, unele alimente cred că sunt interzise, din cauză că duc la agravarea sau menţinerea afecţunii. Multă sănătate şi succes!

| Keyko explică (pentru RomulusMilea):

Dermatologii sunt niste mincinosi! Iti dau tratamente scumpe si tot nu scapi de cosuri. am incercat.

| RomulusMilea a răspuns (pentru Keyko):

Din păcate, ai dreptate. Eu mă refeream la un dermatolog EXPERIMENTAT, adică în vârstă, care să preia mostre de ţesut şi să identifice bacteria sau germenul care cauzează acneea, apoi să facă o antibiogramă, adică să împartă mostra de ţesut în mai multe părţi şi să trateze în laborator fiecare parte cu un antibiotic/medicament diferit, pentru a vedea la care reacţionează cel mai bine germenul pe care îl ai. Tratamentul nu trebuie să vizeze doar efectul (ceea ce se vede la tine pe piele), ci trebuie să vizeze atât cauza (germenul pe care îl porţi în corp), cât şi efectul, vizibil pe piele. Cauza se tratează cu antibiotic, iar efectul cu ceva unguente.

Pe de altă parte, aşa cum scriam mai sus, tratamentul trebuie să se refere şi la alimentaţie, este aproape obligatoriu să eviţi anumite tipuri de alimente.

Tratamentul prescris trebuie urmat soldăţeşte, adică disciplinat, la timp, fără greşeală, fără întreruperi, fără scurtări, fără prelungiri, cu consult periodic recomandat tot de medicul curant.

Acesta este tratamentul de care ai avut parte?

Ai încercat la o clinică privată?

Sau te-ai gândit să încerci să tratezi afecţiunea pe care o ai în străinătate? Ar putea fi soluţia completă şi definitivă a problemei tale, sunt dezavantaje legate de costuri, dar ştii tu, sănătatea nu are preţ.

| AngelSarah345 a răspuns:

Incearca sa nu te atingi pe fata. Mai ales cand mainile sunt murdare, pline de praf.
Poti incerca sa te duci la un medic care sa te sfatuiasca.