Durerile sub buric sunt cauzate in 90% din cazuri din cauza parazitilor intestinali si nu au nici in clin si nici in maneca cu indragosteala.
Si ce as putea face?
1. Mergi la medicul de familie pentru consult
2. fa analize medicale la scaun - coprozarazitologic. posibil sa fii nevoit sa le repeti de 2-3 ori, ca parazitii au anumite perioade cand ies, facandu-si aparitia in scaun si doar atunci pot fi detectati.
3. faci tratament pentru eliminarea parazitilor, atat tu cat si toata familia ta, pentru ca asa este regula de igiena si evitare de recontaminare
4. respecti un program strict de igiena personala: dus dimineata si seara, spalandu-se ffff bine cu apa si sapun, anusul. Schimabtul chilotului dupa absolut fiecare dus.
Spalat de asemenea anusul, dupa fiecare defecatie.
Spalat scaunul d ela toaletea dupa fiecare sedere pe el si spalatul mainilor dupa fiecare data cand mergi la toaleta, chiar daca mergi doar pentru urinat.
Inainte sa te asezi la masa, te speli f bine cu apa si sapun pe maini.
Astăzi o sa vb cu doctorul de familie, iar marți fac analizele la scaun si pana aflu ce pastile as putea sa iau pentru durere?
Nu manca nimic dulce, nu bea sucuri si nu bea lapte sau branzeturi, pentru ca alea sunt hrana nemaipomenita pentru parazitii intestinali.
Manaca ceva cu usturoi si vei vedea ca nu mai ai dureri, pentru ca, usturoiul ii omoara!
Lămâie e buna? Am inteles la scoala ca si ea ii omoara
Lamaia este buna daca iti este greata, dar nu omoara parazitii intestinali.
Parazitii intestinali sunt omorati de:
- usturoi
- ceai de pelin
- seminte CRUDE de dovleac ( mancat cam 50 de bucati pe zi, Dimineata pe stomacul gol.
Cand ai paraziti intestinali si dureri de burta NU ai voie sa mananci, sau sa bei, nimic dulce!
Banane am voie?
Spune-mi ceva ce as avea voie
Nu ai voie sa manaci mancaruri facute cu zahar (dulciuri, inghetata, prajituri) si nici sa bei sucuri care au zahar. In rest, poti manca absolut orice, chiar si fructe, inclusiv banane.
Se spune ca "love hurts". Dar zona in care simti tu durere nu se potriveste, sau este prea jos, sau este prea sus, depinzand de ce fel de "love" te bantuie.
Cu siguranta nu te-ar durea stomacul daca ai fi indragostit de o fata doar se spune ca ''ai fluturi in stomac'' oricum...cel mai ok ar fi sa mergi la un medic
Mă,tu de cand nu ai fost la WC? Ia un laxativ si da drumu la borhot ca de aia te doare. Daca nu e asta, inseamna ca ai paraziti intestinali, caz in care trebuie sa te deparazitezi si tu si intreaga familie.
Carmen133 întreabă: