anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut cand am ragait acum scuzati-mi expresia mi-a venit cv acru urat in gat care parca ma arde si mi-a venit din stomac straight face ce poate fi si acum parca ma arde si mai ragai da nu cu gustu ala oricum ma arde naspa. ce sa a aprut dupa ce am mancat acum niste orez cu lapte da inainte am mancat salata orientala cu ceapa care ceapa am mancat vreo 2 dinacelea mici stiti cum se pune la salata bine mai asa cu greata. e posibil sa f ie de la salata am mancat prea mult si ce sa fie straight face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Acl ceva ce ţi-a venit din stomac se numeşte acid gastric.El este vinovatul la tot ce simţi acum.Totul se trge de la salata respectivă.ia un pansament gastric,(omez, omeran, calmogastrin).

| mona a răspuns:

Ai facut acid la stomac

| Pufoshenia a răspuns:

Buna.Si mie mi se intampla atunci cand mananc si beau bauturi carbocazoase.E acid gastric.Bye

| Empathizer a răspuns:

Ai regurgitatii acide din stomac, de la salata care nu ti-a picat bine. Pe moment iti foloseste mai mult un antiacid de genul Dicarbocalm, Almagel, Maalox sau Calmogastrin, care sa neutralizeze acidul deja existent in stomacul tau. Inhibitorii de pompa de protoni de genul Omeran, Omez nu neutralizeaza aciditatea actuala, ei impiedica doar producerea de noi cantitati de acid. In cazul tau, fiind vorba de ceva acut, nu e necesar sa iei medicamente din clasa Omeran/Omez.

| pisicutzamik a răspuns:

Era de la scucul gastric, ti-a venit sa scuipi da nu ai putut, se mai intampla

| Mareacluj a răspuns:

E sigur din cauza salatei, mai cu seama de la ceapa. Insa vezi ca treaba asta cu arsura ar putea sa indice un inceput de gastrita. Ia rapid daca ai niste dicarbocalm sau malox, nu omez si omeran, astea doua nu sunt pansamente ci tratament de lunga durata pt.probleme gastrice (gastrita, ulcer). Adica vreau sa spun ca nu au efect imediat. Ai mai putea incerca niste apa cu cateva picaturi de lamaie (lamaia contracareaza efectele acidului gastric) daca nu ai medicamentele alea 2. In orice caz, ar fi indicat sa mergi la un medic pentru.un control de specialitate si eventual sa iti dea tratament, pentru ca altfel in timp o sa te simti rau de cate ori mananci sau bei ceva acid, condimentat, etc.Sanatate!