Ce este Amoksiklav şi pentru ce se utilizează :
Amoksiklav este un antibiotic şi acţionează ucigând bacteriile care provoacă infecţii. Conţine două medicamente diferite denumite amoxicilină şi acid clavulanic. Amoxicilina aparţine unei clase de medicamente denumite "peniciline", cărora le poate fi blocată funcţionarea (pot fi inactivate). Cealaltă substanţă activă (acidul clavulanic) previne întâmplarea acestui lucru.
Ce este Augmentin şi pentru ce se utilizează :
Augmentin este un antibiotic şi acţionează distrugând bacteriile care provoacă infecţii. Conţine două medicamente diferite denumite amoxicilină şi acid clavulanic. Amoxicilina aparţine unei clase de medicamente denumite "peniciline", cărora le poate fi blocată funcţionarea (pot fi inactivate). Cealaltă substanţă activă (acidul clavulanic) previne întâmplarea acestui lucru.
Daca vei citi cu atentie descrierea celor 2 medicamente amintite si compozitia/continutului lor in substanta activa din ele, vei constata ca de fapt sunt/reprezinta acelasi medicament. Sanatate!
E acelasi medicament, comercializat sub denumiri diferite.
Amoksiklav = Augmentin.
Prospectul e identic pentru ambele denumiri.
Multa vreme am luat Augmentin, dar cand nu l-am gasit in farmacii, am folosit cu incredere si cealalta varianta.
Rockzstar întreabă: