Întrebare recomandată | User0987654321 a întrebat:

Salut! Care este diferența dintre depresie sau doar momente de tristețe? Și încă o întrebare,atunci când ai depresie, asculți muzică (aproape)non stop?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| gdsjdpUAS a răspuns:

Bună!
Depresia este ceva constant! O Tristețe sa o numim așa care nu trece! In termeni mai uzuali te simti adesea vinovat pentru starea ta sau simti ca nu faci lucrurile îndeajuns de bine, te simti singur sau neînțeles, nu ai pofta de mancare sau mănânci in exces și nu poți controla asta, te izolezi social, adică te simti mai bine singur și greu inițiezi sau participi la discuții, ai schimbări de stare dese ești fericit pentru moment și imediat te izolezi iar sentimental, da Asculți muzica și contează și ce gen și mai ales ce gânduri ai când Asculți, ești nesigur de persoana ta ba chiar mai mult in cazuri grave apar și gânduri de sinucidere! Depresia o diagnostichează medicul!
Sfatul meu este să nu te izolezi in muncă sau alte activități, normal depresia se tratează cu terapie,dar dacă nu ai aceasta posibilitate CEL MAI IMPORTANT este să găsești cauza care a declanșat depresia, traumele/ motivele care au produs depresia. Mai apoi trebuie sa vezi dacă poți să schimbi ceva la aceste traume,iar dacă nu poți trebuie să le iei pe rând și să încerci să te eliberezi de ele, sa trăiești in prezent și sa realizezi ca trecutul nu se poate schimba dar poți sa schimbi prezentul și sa te ierți pe tine sau pe cei ce ți-au greșit!
Da poți face activități care sa te recreeze, dar nu ca să te tina ocupat, cel mai rău lucru pe care îl poți face este sa aduni in tine toate frustrările, la un momentdat vei izbucni. Poți schimba genul de muzică cu ceva mai motivant!
Eu nu te cunosc, dar pot sa îți spun că fiecare om e foarte valoros și sunt sigura ca și tu ești un om plin de calități, da-ți voie sa greșești și sa stii ca tot ce vine in viața cu voia sau fără voia noastră este cu un scop, poate trebuie sa fi mai puternic! Gândește-te mai mult la tine și da-ți voie sa fi egoist/egoista in anumite momente, singura persoana care contează pentru tine ești tu! Dacă tu ești ok și mulțumit de viața ta vei fi fericit/ă și cei care te iubesc cu adevărat vor fi la rândul lor alimentați de fericirea ta!
Îți doresc tot binele din lume!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depresia este o boala psihica care trece numai cu terapie sau meditatie dupa multe luni sau ani de tratament.

Tristetea este un sentiment trecator, care se intampla in urma unui eveniment nefericit, trist si care trece in cateva ore sau peste zi.

Atunci cand ai depresie, este bine sa-ti ocupi mintea cu serviciul sau socala si sa ibveti pe rupte, ca sa nu te mai gandesti aiurea si sa evolueze depresia.
In ce priveste muzica ascultata, nu este nevoie sa asculti non stop, pentru ca ai si lucuri mai importante de facut toata ziua: deinvatat, de mers la scoala, sau la servici, asadar in putinul timp cat iti mai ramane poti asculta NUMAI muzica foarte vesela, de dans sau petrecere, ca sa iesi din depresie, ca altfel se adanceste boala si avanseaza.

| nukeyly a răspuns:

1. Tristete simpla trecatoare: spargi o vaza frumoasa, iti moare catelul sau floarea nepretuita din ghiveci.

2. Cand patesti ceva grav si crezi ca nu mai e cale de iesire, pierzi pe cineva apropiat, pierzi tot ce ai din N motive, nu poti iesi din viata construita care nu-ti mai place, acum din tristete cazi in nivelul urmator care e depresia si care daca n-o gestionezi bine din tine sau cu ajutor specializat[psiholog apoi psihiatru]: vorbe si pastile colorate, te face sa ajungi in cloud la Sfantu Petru.

Sindrom asteno-depresiv = forma de astenie care se manifesta printr-o tristete profunda si prin pierderea dorintei de viata.

Daca starea ta cere muzica (aproape)non stop nu e neaparat ceva grav, dar ce-i mult nu-i sanatos de suspectezi ceva, mergi la medic si te indruma.

| minime3 a răspuns:

Da, eu am avut depresie si ascultam muzica aproape de dimineata cand ma trezeam pana ma culcam... apoi am aflat ca am episod depresiv sever. Mergi la medicul de familie mai intai, povesteste-i si el te va indruma mai departe. Succes!

| User0987654321 explică (pentru minime3):

Mulțumesc pentru ajutor! Mersi!