| amluatcaprafoarterausimadoarecapu a întrebat:

Salut care este sansele ca un copil de 15 ani sa aiba probleme cu inima va intreb pentru ca ma mai inteapa cateodata. mi-am luat tensiunea in timpul acelea si o aveam 13/6
si mi-e frica sa nu fac infract am fost la cardilog si a zis ca inima e bine. dar eu ma gandesc la asta si nu pot sa-mi scot din cap.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Daca cardiologul ti a zis ca inima este in regula nu ar trebui sa iti mai faci griji, intepaturi si palpitatii multi au si nu patesc nimic

| BiuL a răspuns:

E posibil sa ai dar daca ai fost la cardiolog si a zis ca esti ok nu ai de ce sa iti faci griji. nu face nimeni infart la varsta asta dar e posibil sa existe probleme la inima,

suntserios
| suntserios a răspuns:

13 e tensiune normala la varsta ta

| OoBunnyoO a răspuns:

Inima nu inteapa si nici nu doare. Probabil durerea pe care o ai tu provine de la un muschi intercostal, pe care fie l-ai fortat, fie se dezvolta (deoarece esti in crestere si esti in perioada in care ti se dezvolta cutia toracica). Probabil cand ti-a luat luat tensiunea erai mai stresat. Incearca sa nu fii stresat. Riscul pentru infarct la varsta ta este extrem de redus si dupa cum spuneam infarctul nu se manifesta prin intepaturi.

| vangaelis a răspuns:

Cel mai probabil este o scadere de calciu. Din moment ce EKG-ul ti-a iesit bine nu exista riscul de infarct miocardic. Oricum la o asa varsta, este exclus sa fii pasibil de infarct.
Iti recomand sa-ti faci ionograma. Ai facut-o?

| amluatcaprafoarterausimadoarecapu explică (pentru vangaelis):

Da am facut si n-am calciu si vitamina d

| vangaelis a răspuns (pentru amluatcaprafoarterausimadoarecapu):

winking Cum am zis. Acum ca mi-ai confirmat ionograma putem vorbi de carenta de calciu si vitamina D. In hipocalcemie, "intepaturile" inimii sunt frecvente.
Iti recomand un complex de Calciu si Magneziu plus alimente cu un bogat continut in calciu si vitamina D.
Sanatate!

| Trynda a răspuns:

Miocardul nu doare. E ceva din piept. Se intampla oricui.

| Avocado7 a răspuns:

Buna, nu ai de ce sa iti faci griji. Poate ca esti stresat incearca sa te linistesti si ia tensiunea din nou incearca sa ii faci un fel de medie.Dar nu exagera nu e bine sa iei tensiunea de multe ori.Trebuie sa te linistesti mai ales ca si doctorul a zis ca nu ai nici o problema! BAFTA

Întrebări similare