| RB26DETT a întrebat:

Salut, care este treaba cu valorile energetice? 1Kcal=1000cal, ok, dar sunt putin confuz deoarece zilnic este recomandat sa consumi undeva la 2500calorii adica 2. 5kcal, daca ma uit la valorile energetice ale alimentelor vad de exemplu, laptele are 44kcal/100g, asta inseamna ca la 100g de lapte bag in mine 44 000calorii? Mi se pare putin trasa de par situatia, de ce pe alimente sunt trecute valorile in kcal si nu cal? Sau este vreo greseala undeva si de fapt ai nevoie de 2500kcal zilnic?! Mi se pare ciudat...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu le încurci grav, 100g de lapte este 44 de calorii

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai nevoie de 2500kcal zilnic.

citez:

" Folosim curent termenul "calorii" pentru ceea ce legea numeste "kilocalorii". Termenul provine din fizica.

caloria: La origine, caloria este o unitate de măsură în fizică, fiind definită drept cantitatea de căldură/energie necesară pentru a creşte temperatura unui mililitru de apă cu 1°C. O calorie este echivalenta cu 4, 184 jouli (J). Deoarece cantitatea de energie implicata in metabolism este mare, se foloseste pentru masurare kilocaloria (1 kcal = 1.000 calorii)."

| Sn4k3 a răspuns:

E acelasi lucru cal cu kcal. Invata sa folosesti google ca asa ceva g asesti intr-o secunda si o sa ai nevoie daca te intereseaza nutritia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar fi bine să nu inducem lumea în eroare. Nu există Fizică pentru sportivi, pentru mineri sau alte profesii: Există o singură Fizică! Una este „caloria populară, Kcal" și alta este caloria din Fizică. De reținut următoarele: Medicii nutriționiști se referă la calorie, nu la kcalorie. Este o eroare mare (mai exact de 1000 de ori diferență) inscripționarea pe alimente în Kcal; trebuie să fie exprimată în cal. Dar, nu interesează pe nimeni: ei cred că este vorba despre Kcal din calorifer :-))). Nu folosim termenii cum vrea fiecare...

| Ha0t1c a răspuns:

Caloria este in fizică, kilocaloria o folosesc sportivii in masurarea energiei alimentelor (si aici e implicata fizica), dar pentru noi toti, este mai simplu sa vorbim in "calorii" si nu in "kilocalorii". Tu de fapt cand bei 100 ml lapte, "bagi in tine" 44kcal, nici 100 de " calorii" - varianta mai simpla happy.

| DannyQ a răspuns:

'' Caloria''(1) este același lucru cu ''Kcal''(1.000).' 'Calorii'' este o forma redusa a ''kilocalorii''.
Aceste ''kcal'' trebuie să le administrezi în funcție de necesarul zilnic, nu e un număr fix cum ai spus tu ''2500'', de calorii sau kcal. (este același lucru). Aceste kcal ne sunt necesare la fiecare într-o cantitate diferita asta depinde de obiectiv, sex, vârsta, înălțime și greutate.