Trebuie sa iti calculezi BMI, gratis si rapid online, greutatea ideala depinde si de varsta si genul persoanei
Pentru a afla daca greutatea ta e in regula pentru inaltime trebuie sa-ti faci IMC-ul sau BMI-ul. Exista calculatoare pentru asta peste tot pe net:
http://www.doctor.info.ro/calculator_imc.html
Iar valoarea data de acel calcul trebuie sa fie intre 18.5 si 24.9 pentru a fi ideala. Ce e sub 18.5 e considerat subponderal, ce e peste 18.5 supraponderal. Si peste exista diferite grade de obezitate.
E importanta si varsta, la adulti se calculeaza IMC-ul insa la copii nu e mereu fidel, pentru ei exista normograme si percentile... Tabele cu greutati si inaltimi in functie de varsta.
Pentru 1.80 greutatea ideala a unui adult e intre 60 si 80 de kg.
Daca ai 1, 80 din cate stiu eu greutatea ideala ar fi intre 75-80. La femei, daca are 1, 70 inaltime ar trebui sa aiba in jur de 50kg
50 kg este extrem de putin pentru o femeie de 1.70 (rezulta un IMC de doar 17, 30). Unele surse sunt "blande" cu barbatii recomandand un IMC de 23-25 ca fiind optim in timp ce pentru femei recomanda optimul in zona 19-21. Am in fata foaia de la "cantarirea inteligenta" unde pentru 1, 70 arata greutatea recomandata intre 57, 2 si 69, 9 cu un optim de 63, 6 (IMC intre 19.8 si 24.2 cu optimul de 22).
Monica_6560 întreabă: