anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, care sunt cauzele pentru care avem tenul palid sau ma rog, alb? Am făcut un set de analize si stau bine doar ca mi se pare ciudat sa am culoarea asta de zici ca nu am mancat 1 săptămâna. Mai ales cu coșuri arată mai nașpa așa. Ce factori determină culoarea asta mai ușor palidă a pielii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fa plaja zilnic, treptat, si bronzeaza-te!
Plaja se face zilnic, dimineata intre orele 8-10.
Incepi prima zi cu cate 10+10 minute fata /spate, a doua zi cu 15+15 minute, iar fiecare zi maresti perioada astfel cu cate 5+5 minute, pana ajungi la 30+30 minute.
Aceasta durata de 30+30 minute o mentii in continuare fiecare zi.

Dupa 2-3 saptamani vei fi bronzat, chiar daca ai tenul alb.

| Violleta2022 a răspuns:

Lipsa unor vitamine din corp.
Probabil nu mananci suficiente legume si fructe proaspete si ai deficienta de vitamine si minerale.

Nu-ti recomand expunerea la soare, fiindca avand pigmentul pielii foarte deschis, ai de doua ori mai multe sanse sa faci cancer de piele.
Protejeaza-te de soare si spala fata cu apa calda si sapun dimineata si seara, ca sa elimini transpiratia si praful care se depune de peste zi si care astupa porii fetei, provocand aparitia bubelor pe fata (cosurile, acneea).

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as sugera si o analiza de sange la medic, pentru a vedea daca ai anemie, sau poate altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lol pai toti oamenii avem pielea diferita ca si culoare unii au pigmentul mai inchis mai deschis sau foarte deschis ce problema mare. treci peste

| NunuNini a răspuns:

Lipsa pigmentului care sa-ti dea un ten masliniu.
Nu te speria de ce a spus Violeta.

| Jessica1235 a răspuns:

Deoarece avem mai puțină melanină în piele, cu cât ai mai multă cu atât pielea este mai închisă la culoare.