| AndreySebY123 a întrebat:

Salut! Cat rezista fatetele din zirconiu? Am auzit la cineva ca poate rezista toată viata. Este adevărat? Si ele se pot pune pe dinti devitslizati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| 25girl a răspuns:

Bună! Rezistenta fațetelor depinde de foarte mulți factori, unii care țin de medic și tehnician, iar alții de pacient.
În prezent dinții se devitalizează doar în cazuri speciale, când situația clinică o cere, încercându-se păstrarea vitalității.
Materialul din care sunt realizate fațetele nu este un factor decisiv pentru rezistență, însă zirconiu are proprietăți superioare compozitului, de exemplu
Există și situații în care fațetele sunt contraindicate(bruxism, anomalii de ocluzie) iar dacă sunt aplicate de dragul de a avea fațete, acestea au o durată de viață scurtă.

| AndreySebY123 explică (pentru 25girl):

Mulțumesc! Eu am o muscatura corecta singurul lucru care ma deranjează sunt incisivii centrali care sunt strambi.