| paint9 a întrebat:

Salut,câteodată observ câte un fir izolat pe corp care iese din piele și are dimensiuni foarte lungi 2-4 cm, de regulă fire subțiri incolore / albe, ele apar deseori pe spate și fiindcă eu deseori verific spatele pentru coșuri fac concluzia că aceste fire cresc in câteva zile maximum,deci întrebare e,sunt aceștia paraziți sau nu? nu primesc dureri mari la smulgerea lor și nu par a se mișca nici înainte nici după smulgere, deci nu par a fi paraziți dar cresc anormal de repede, am smuls în jur de 10-15 fire de astea, am 21 ani, baiat,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Daca arata ca un fir de par, chiar si de culoare foarte deschisa, apai par este. Parazitii arata oricum, doar a fir de par nu.
Poate ai exces de hormoni, probleme cu glandele, sau exces de anumite minerale si vitamine, care fac parul sa creasca repede.
Poate fi si altceva. Monitorizeaza un fir daca nu ai facut-o deja. Care e durata in care ajunge de la 2 mm la 2-3 cm de exemplu? Daca e mai putin de 4-5 saptamani, si vrei sa fii impacat, mergi la dermatolog- endocrinolog.