Pistrui:1. Creme pentru albire
Hidrochinina este o substanta ce se gaseste in majoritatea cremelor de albire. Acestea sunt metode eficiente pentru indepartarea pistruilor, insa rezultatele se vad dupa cel putin 3-4 luni de tratament.
In urma folosirii cremelor pentru albire pot aparea si efecte secundare. Astfel riscurile se refera la o decolorare prea accentuata in zona din jurul pistruilor si la uscarea si exfolierea pielii, mai ales pentru tenul uscat.
2. Peeling chimic
Exista cabinete de cosmetica unde se realizeaza peeling-uri chimice. Aceste procedee consta in indepartarea epidermei si a unei parti din derma. Specialistii vor realiza o exfoliere superficiala, o metoda foarta rapida pentru indepartarea pistruilor.
3. Tratamente cu laser
La fel de sigure si rapide sunt si tratamentele cu laser pentru indepartarea pistruilor, insa sunt mult mai costisitoare. Rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, insa pentru acest tip de tratament trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 1000 de dolari.
4. Tratament IPL
IPL sau lumina intens pulsata a devenit una dintre cele mai promitatoare tehnologii in domeniul esteticii medicale. Aceasta tehnica se foloseste si pentru combaterea acneei sau epilarea definitiva.
In ce priveste tratamentul IPL pentru inlaturarea pistrilor, principiul de actiune consta in emiterea unui puls luminos foarte intens care este absorbit de diferiti pigmenti ai pielii, generand efecte diferite.
Diferenta intre tratamentul cu laser si cel cu IPL este ca cel cu laser foloseste o singura lungime de unda (o singura culoare), iar tehnologia IPL utilizeaza o serie de filtre speciale care selecteaza diferite lungimi de unda ale spectrului luminos.
E recomandat ca inainte de a te hotari asupra uneia dintre tehnicile estetice prezentate sa te consulti cu medicul tau in privinta procedurii alese: pe ce se bazeaza, durata acesteia si efectele secundare ce pot surveni in urma tratamentului si care difera la fiecare persoana in parte. Aloe Derma Natural. Pentru a nu favoriza aparitia acneei, mentineti o igiena adecvata a tenului, hidratati pielea, evitati folosirea produselor cosmetice cu chimicale pentru par, care se pot prelinge pe fata, si combateti stresul prin activitate fizica. Andrei Sion Specialistii americani de la site-ul Webmd au alcatuit o lista cu sfaturi pentru prevenirea si eliminarea acneei. Desi aceasta problema a tenului este de obicei asociata adolescentilor, ii poate afecta deopotriva si pe adulti. De aceea, expertii americani precizeaza ca metodele de combatere a cosurilor pot fi aplicate indiferent de varsta. Cel mai important lucru pentru a nu dezvolta acneea este sa va mentineti fata curata. Spalati-va cu apa calduta, evitati sapunurile dure si curatati frecvent prosoapele pentru a avea o igiena adecvata a tenului. De asemenea, folositi un gel hidrantant pentru pielea uleioasa si o crema sau o lotiune hidrantanta pentru pielea uscata. Eficiente sunt si produsele antiacnee eliberate fara reteta, ingredientele acestora, cum ar fi peroxidul de benzoil, reusind sa elimine bacteriile. Cu toate acestea, aplicati cantitati mici la inceput pentru a va observa reactiile, compusii acestor produse cauzand, in unele cazuri, roseata sau descuamarea pielii. Specialistii va mai recomanda sa evitati folosirea produselor cosmetice dure cu substante chimice pentru podoaba capilara, pentru ca deseori compusii acestor produse se preling pe fata, blocand porii si iritand pielea. Razele ultraviolete ale soarelui pot, la randul lor, pune in pericol sanatatea tenului, medicii recomandand aplicarea lotiunilor de plaja, indiferent de vreme, pentru evitarea cosurilor. Dieta este foarte importanta pentru un ten sanatos, studiile aratand ca alimentele grase cresc riscul acneei, pe cand fructele si legumele cu vitamina A si beta-caroten imbunatatesc imunitatea si sanatatea pielii. Alimentele care contin aceste substante sunt morcovii, cartofii dulci, pepenele galben, spanacul si caisele. Stresul si anxietatea au un rol major in declansarea acneei si de aceea specialistii va sfatuisec sa faceti exercitii fizice zilnice pentru a va relaxa.
Bună!
Trebuie să mergi la un control la medicul specialist DERMATOLOG!
NU vă mai „tratați după ureche", așa cum ați auzit de la unul sau altul ( ori ai citit pe diverse site-uri )!
Chiar dacă e vorba de "o simplă cremă pentru coşuri", este NECESAR să-ți fie prescrisă de MEDIC și să fie adecvată afecțiunii pe care o ai!
NU te ajută cu nimic dacă încerci vreo 4-5 creme și NU obți nici un efect pozitiv!
TREBUIE identificat tipul de acnee și cauza acesteia - vezi detalii la linkul :
http://www.tratament-acnee.ro/ce-este-acneea/4-11/tipuri-de-acnee.html
http://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html
http://www.spitalulcolentina.ro/......Derma8.pdf
http://dermatocosmetologie.blogspot.ro/......acnee.html
Pentru a determina cauzele care o produc sunt NECESARE diverse analize/investigații de laborator și consult de specialitate - vezi detalii la linkul :
http://healthy.kudika.ro/......itate.html
Poate fi vorba chiar de o INFECȚIE cu stafilococ auriu, care este destul de GRAVĂ și greu de tratat - vezi detalii la linkul :
http://www.cugetliber.ro/......uriu-62077
SPER că, după ce vei citi informațiile de la linkurile anterioare, vei MERGE la medic pentru analize/investigații suplimentare și pentru tratamentul adecvat!
Nu te mai lua după diverse „indicații" date de copilași de 12-18 anișori ( majoritari pe acest site )!
Totuşi, dacă vrei NEAPĂRAT să încerci diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.altamedicina.com/acneea-remedii-naturale/
http://acnee.info/
http://healthy.kudika.ro/......cneei.html
http://www.divahair.ro/......_naturiste
http://life.hotnews.ro/......-curat.htm
http://www.sfatulmedicului.ro/Acneea/tratament-naturist-pentru-acnee_1427
http://www.eva.ro/......40797.html
http://www.one.ro/......i-10115548
http://www.flu.ro/......osuri.html
http://www.perfecte.ro/diet-health/4-remedii-naturiste-pentru-acnee.html
Toate cele bune.