| BogdanM275 a întrebat:

Salut, ce fel de boală este anemia? Daca mama mea a suferit (sau suferă) de anemie sunt șanse ca și eu să sufer de aceasta boală, ce fel de simptome are și mai important daca e netratată se poate agrava?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Anemia inseamna putine globule rosii in sange.
Tratamentul este cu mancare adecvata: carne rosie, ficat, vin rosu, cura de sirop de afine, de coacaze negre etc.
Anemia nu este contagioasa si nu se mosteneste, dar daca in familie toti mancati nepotrivit, atunci toti o puteti avea.

| Yurisa a răspuns:

Sunt mai multe, depinde la ce tip de anemie te referi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În multe situaţii, pacientul anemic este asimptomatic sau prezintă simptome vagi. Pot apărea următoarele simptome: oboseală, rezistenţă scăzută la efort, ameţeli, iritabilitate, palpitaţii, scurtarea respiraţiei, dureri în piept. Semnele observate de medic la anemic sunt: tahicardie, paloare, scăderea acuităţii mintale, zgomote cardiace anormale, afectarea simţului tactil, tulburări de mers (ultimele două manifestări, neurologice, apar în deficitul de vitamină b12

Maicata cred ca tipul asta de anemie il are asta e cel mai frecvent tip de anemie
Tipu asta de anemie il am si eu

Anemia feriprivă. Fierul

Fierul este necesar pentru sinteza şi funcţiile hemoglobinei, mioglobinei, precum şi ale altor structuri. Corpul adultului conţine aproximativ 3-4 g de fier. Aproximativ 2 g de fier există sub formă de hemoglobină, iar aproximativ 130 mg există ca proteine ​​care conţin fier, precum mioglobina. Aproximativ 3 mg de fier se leagă de transferină în plasmă, iar 1 000 mg de fier se stochează sub formă de feritină sau hemosiderină. Restul fierului este stocat în alte ţesuturi, de exemplu la nivelul citocromilor(2).

Deficitul de fier poate să apară prin pierderi cronice de sânge, în situaţii fiziologice cu necesar crescut de fier (sarcină, copilărie), aport alimentar inadecvat (mai rar în ţările dezvoltate) sau ca urmare a unei absorbţii deficitare (după gastrectomie sau în boli inflamatorii intestinale).

Farmacocinetică

Metabolismul fierului este extrem de bine controlat, deoarece fierul anorganic are o toxicitate ridicată.

Fierul feric (Fe3+) trebuie să fie transformat în fier feros (Fe2+) pentru absorbţia în tractul gastrointestinal. Cel mai bine se absoarbe fierul legat de hem (hemoglobina şi mioglobina din carne), deoarece acesta se absoarbe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e genetica talasemia da nu cred ca are maicata asa ceva

Talasemia este o boala ereditara caracterizata de productia scazuta de hemoglobina. Hemoglobina este o molecula din compozitia celulelor rosii ale sangelui, denumite si hematii, care are rolul de a transporta oxigenul catre organe. Chiar daca diagnosticul pare ingrijorator, in ultimele doua decenii metodele de tratament s-au imbunatatit, astfel incat calitatea si speranta de viata a copiilor care sufera de aceasta afectiune au crescut semnificativ.

Exista doua tipuri de talasemie: alfa si beta-talasemie, denumite in functie de lantul de proteine afectat. Hemoglobina contine doua lanturi diferite de proteine, numite alfa si beta. Orice deficienta a acestor lanturi provoaca anomalii in ce priveste formarea, marimea si forma celulelor rosii, arata kidshealth.org.

Talasemia provoaca o productie insuficienta si/sau ineficienta de celule rosii. Drept urmare, copiii cu talasemie au un numar redus de celule rosii in sange. Boala se numeste anemie si afecteaza transportul de oxigen la celulele si tesuturile corpului. In plus, talasemia poate face ca celulele rosii ale sangelui sa fie mai mici decat normal sau ca hemoglobina din celulele rosii sa fie mai putina decat normal.

Copiii care sufera de diferite forme de talasemie intampina diverse probleme de sanatate. In unele situatii este vorba foar de o anemie usoara, fara efecte grave, in timp ce in alte cazuri se impune tratament medical regulat.

Cauzele talasemiei

Talasemia este o boala exclusiv genetica, adica mostenita de la parinti. Daca un copil a primit gena talasemiei de la un singur parinte, el ar putea fi un simplu purtator al genei, fara ca boala sa se manifeste. In multe familii sunt purtatori ai genei, dar acest lucru trece neremarcat de medici, tocmai pentru ca boala nu se manifesta. Abia cand unul din acesti purtatori intalneste un altul, atunci copilul care se va naste, va suferi de talasemie.

Inca una grava e anemia hemolitica este autoimuna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ficatul si sfecla rosie sunt eficiente pentru anemie
Sfecla rosie sa fie cumparata de la tarani din piata nu din magazine.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei, da, ca aia din magazine are... ce are? Voi constientizati ca majoritatea "taranilor" sunt de fapt bisnitari care iau de la producatori si vind cu citamai adaosul, plus ca "taranii" care chiar au rol in productie de multe ori chimizeaza plantele cu mult peste limitele admise?

| Sbsbsb2001 a răspuns:

Simptome: oboseala, ameteli dese, respiratie greoaie
Se poate trata cu medicamnte prescrise de medic, depinde de felul anemiei si asta o sa afli daca faci analizele de sange. Tratamentul poate dura cateva luni sau ani, depinde de cat de repede trece. Nu e o boala ingrijoratoare dar e necesar tratamentul.