Intrebari frecvente
Ce presupune tratamentul de canal sau tratamentul endodontic?
Indepartarea pulpei contaminate sau a infectiei, sterilizarea spatiului endodontic si obturarea completa si etansa a acestuia. Tratamentul de canal este efectuat sub control microscopic de catre un medic endodont.
Cat dureaza un tratament de canal?
In functie de complexitatea cazului, un tratament endodontic poate dura intre 1 ora si 2 ore. Cazurile cu dificultate ridicata se trateaza in 2 sedinte.
E dureros un tratament de canal?
Interventia are loc sub anestezie, deci e complet nedureroasa. Dupa interventie, dintele are o sensibilitate usoara care dispare in 3 zile.
Exista sensibilitate post-operatorie la un tratament de canal?
Da, dupa un tratament de canal exista o sensibilitate usoara la muscatura pe dintele tratat, care dispare in 3 zile.
Trebuie sa vin la cabinet cu o radiografie pentru un tratament de canal?
Nu. Iti facem noi la fata locului.
Ce pret are un tratament de canal?
Intre 85 si 160 euro in functie de dintele tratat. Plata se face in Ron la cursul comunicat de BNR din ziua respectiva.
Ce altceva mai trebuie sa stiu despre un tratament de canal?
Radiografiile inainte si dupa un tratament de canal sunt esentiale. Prima are rol de diagnostic, iar celelalte urmaresc evolutia vindecarii. La infectiile complicate vom monitoriza radiografic si dupa terminarea tratamentului pentru a urmarii regenerarea osului distrus de infectie ( radiografie la 6 luni, 1 an si 2 ani)
Ce varianta exista am daca un tratament de canal nu rezolva infectia?
In acest caz, singura varianta este un implant dentar. Afla mai multe detalii aici.
https://www.dentcof.ro/tratament-de-canal
Am facut si eu in vara, urmeaza sa fac radiografie ca da, greu se vindeca...
9 milioane am dat... :))) treaba de 2 ore la microscop de mi-a amortit si gura si fata si limba si tot, dar de de atunci ma duc la dentist la 3 luni sa ma caute in... gura sa nu mai ajung la asa ceva vreodata cat traiesc...
Si scump si nici nu stiu daca peste 2 sapt cand fac radiografia e totul okay, cert e ca nu ma mai doare :)) macar atat, ca l-a cat a costat...
Salut, nervul ti-l va scoate doar daca acea carie a ajuns prea aproape de radacina dintelui, iar tratamentul de canal reprezinta o tratare a cariei prin deschiderea unuia sau tuturor celor 3 canale ale dintelui cariat.
Această formulă de scriere „ dacă, caria " este cea mai mare tîmpenie pe care am văzut-o scrisă pe acest site.
Cine te-a învățat să scrii așa?
În mod normal, se evită cacofonia printr-o construcție adecvată „ dacă, probabil, caria..." dar nu se folosește această construcție aberantă pe care ai scris - o tu.
Îți spune acest lucru un om care, în urmă cu vreo 50 de ani, a terminat o școală la care a învățat cum să - i învețe pe alții a scrie și a vorbi corect românește.
Să ai sănătate!