Exista multi factori cunoscuti si necunoscuti care provoaca boli psihice, majoritatea sunt "slabiciuni" sau predispozitii genetice. Da, unele evenimente pot sa te influenteze, un mediu "toxic" poate din nou sa-ti faca rau, insa nu e suficient, trebuie si contextul genetic, acea predispozitie. Vorbim de o gama extrem de larga de boli care nu pot fi puse in aceeasi oala, unele sunt provocate de ceva, altele de altceva iar pentru majoritatea nu se stie inca etiologia. Exista boli care se dezvolta chiar daca ai avut o viata relativ lipsita de stress sau evenimente traumatice (sau acele persoane de care zici).
Nota: Nu sunt o persoana implicata in domeniul medical.
Nu stiu ce intelegi tu prin "ganduri negre", dar voi considera ca inseamna anxientate, stare depresiva si eventual stresul/trauma. Cred ca nu poti pune toate bolile psihice impreuna, sunt boli diferite, ce se manifesta la anumite categorii de persoane.
Daca Alzheimer si Parkinson sunt boli degenerative, care afecteaza persoanele in varsta, Schizophrenia se manifesta la persoanele la varsta tineretii ( 20-30 ani).
Bolile precum Alzheimer si Schizofrenia totusi sunt boli genetice si de exemplu la Schizofrenie, o trauma poate mari sansa de a avea o boala http://www.schizophrenia.com/sznews/archives/003563.html.
Alte boli se crede ca ar fi cauzate de mediul inconjurator, precum Dissociative Identity Desorder care se crede ca ar fi cauzate de traume, in special in copilarie http://www.healthyplace.com/......id-causes/
Si bolile in general au mai multe stagii, nu apar peste noapte, ci starea ta se inrautateste pe parcurs, nu stiu boala cronica ce se manifeste din prima zi.
Si da, evindent, stresul, anxietatea ar trebui evitate, nu sunt in niciun caz beneficiare si pot duce l diverse boli. Fie direct, sau macar indirect si nu neaparat boli psihice. Poate diabet, poate probleme de inima.din cauza stresului vei prioriza lucrul care iti cauzeaza stresul. poate serviciu, si uiti sa mai mergi pe jos, sa mananci echilibrat, etc.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: