Salut!
Este epidemie. Am avut si eu pana acum 2- 3 zile tuse seaca pana s-a "rupt", timp de 2-3 saptamani. Nu am fost la medic, insa regret.
Du-te la medicul de familie sa-ti dea niste antibiotic, sau un tratament corespunzator.
Sanatate!
Stefan, iti recomand sa faci totusi o vizita la medic! Intre timp, sa bei multe lichide si sa continui sa iei siropuri si pastile, iti recomand sa incerci sa iei ''Sirop Patlagina'' si pastile de supt ''Trachisept''! Sper ca te-am putut ajuta! Insanatosire gabnica!
Fiind apicultor va recomand remedii pe baza de Apiterapie, la indemana oricui.Sursa este cartea dr-ului Geiculescu,"Bioterapie", Ed. Stiintifica siEnciclopedica, Bucuresti, 1987. Un remediu la indemana oricui este mierea de albine si propolisul. Mierea poseda actiune antimicrobiana, antiinflamatorie, calmanta si expectoranta.In acest scop se folosesc:mierea de tei, mierea de munte, mierea de flori de camp. Iata cateva retete:miere de albine, 100-150g,se combina cu lapte fiert, proaspat, in trei portii pe zi, adica 50g de miere la o cana de 250ml de lapte.Se amesteca bine si se bea.-Cand tusea este seaca si rebela este indicat sa asociem mierea cu ceaiuri; 1-o lingurita de scai vanat la o cana de apa in clocot, plus 50gr. miere.Se amesteca bine si se bea ceaiul fierbinte.-2-cand tusea este insotita de secretie, care se detaseaza greu, se foloseste infuzie cu doua lingurite de nalba de padure la o cana de apa, plus50-70g miere de tei.Se amesteca bine si se beau doua cani pe zi.Cand tusea este insotita cu secretie abundenta se foloseste un decoct cu 3g de ciubotica cucului la o cana de apa, plus 50-75g miere de tei sau de munte.Se beau doua cani pe zi.Un alt remediu foarte eficace este propolisul, in solutie alcoolica 30%(la 200g alcool, 60g propolis).Se iau cate 15-30 picaturi, de trei ori pe zi. Sper sa va fiu de ajutor, va doresc insanatosire grabnica tuturor.Doamne ajuta!
Asa sunt si eu si colegii mei. tusim in cor .eu zic sa te duci la doctor.nu-ti fie frica. daca nu vrei sa mergi la doctor poti sa incerci ceaiul de ceapa sau de busuioc.au gust naspa, dar te mai linistesc.sanatate!