| Justusee34 a întrebat:

Salut!
Ce se intampla daca nu m-am dus sa scot firele de la sutura?
Au trecut ~15zile de atunci eu am inteles in termen de 7 zile (si 10 in anumite zone).
Ps am sa ma duc cat mai repede!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Altii au stat si o lună...

Dar dacă s-a inrosit zona, du-te urgent sa ti le scoata, ca sa nu se infecteze, fie la cabinetul de chirurgie, fie la.medicul de familie

| cristi202 a răspuns:

Eu, cînd am văzut ultima oară cît de simplu a fost sa îmi scoată firele, am zis că data viitoare nu o sa mai deranjez medicul și o să mi le scot singur. Nu e mare lucru, le tai cu o foarfeca de manichiura (mica, cu virfuri ascuțite), și apoi tragi de ele cu o penseta. Va durea un pic, dar e perfect suportabil. Apoi dai cu betadina, sa nu apara riscul unei infectii, acoperi cu fașă pentru inca o zi sau doua, și gata procedeul chirurgical happy

| cristi202 a răspuns:

Am uitat sa răspund la întrebare happy
Atita timp cît nu se înroseste și nu doare, nu e nici o problema, firele fiind sterilizate înainte de a fi fost puse. Corpul uman are o anumită capacitate de a asimila unele obiecte, pe asta se bazează chirurgia cînd repara articulațiile, o face susținindu-le cu elemente de metal, șuruburi, etc, care stau in corp bine mersi luni de zile. Totul e sa fie bine sterilizat, altfel cu siguranță vreo infecție bate la ușă.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Risc de infecție.

| darrio2007 a răspuns:

In care zone? La sat, la oraș?
P.S. Du-te.

Răspuns utilizator avertizat