| alexalx9777 a întrebat:

Salut comunitate.
Am o problemă, în această dimineață m-am trezit am vrut să mănânc și când am mestecat, a început să mi se blocheze maxilarul pentru câteva secunde și îmi pocnește de fiecare dată când deschid gura.
Menționez că în urmă cu o săptămână am fost la medicul stomatolog pentru că am urmat o procedură de implant dentar din zirconiu pus pe partea de sus aproximativ 12 dinți.
Am 22 de ani.
Sunt foarte panicat pentru că am căutat anumite informații pe net nu știu dacă sunt adevărate sau nu dar scria că dacă ți se încleștează maxilarul este foarte mult stres sub puse pe inimă și poate fi semnul unui atac de cord.
Pot să fiu sincer că am o problemă și sufăr de anxietate și atacuri de panică și orice chestie fac din ea o mare problemă chiar dacă este o problemă minoră.
Aș avea nevoie de un sfat.
De unde a apărut?
Și ce aș putea să fac?
Vă mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"mult stres sub puse pe inimă și poate fi semnul unui atac de cord., ce aș putea să fac?"

sună la 112 cât incă mai poți vorbi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se numește bruxism. Mandibula este cuplată cu maxilarul cu o articulație mobilă. Aceasta este de tipul os pe os. Dar fiecare os este acoperit cu un cartilagiu și în final alunecă unul peste altul pe un strat de țesut foarte fin, ca să nu se uzeze. Acest strat este înlocuit continuu. Dacă metabolismul în zonă nu este cel perfect, atunci ultimul strat se strică și articulația se blochează. Asta se poate întâmpla și la genunchi și se întâmplă și acolo. Nu este nimic de speriat, se poate rezolva medical.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbeste cu medicul sau la orl poate iti da ceva anti inflamator. Nu e niciun atac de cord sunt inflamate cartilajele si muschii